Aydın'ın Nazilli ilçesindeki Özel Aydınlık İlköğretim Okulu'nun atletizm takımı, Türkiye şampiyonasında Aydın’ı temsil edecek. Geçen yıl Türkiye üçüncüsü olan Özel Aydınlık, bu yıl da 8-9 Mayıs tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Okul Sporları Federasyonu tarafından Bursa’da düzenlenecek Okullar Arası Puanlı Atletizm Türkiye Şampiyonası Grup Birinciliği'nde mücadele edecek.

Aydın-Kardeş Köy Sentetik Atletizm Pisti
'nde yapılan Okullar Arası Puanlı Atletizm İl Birinciliği'nde Özel Aydınlık İlköğretim Okulu takımı, küçükler ve yıldızlar kategorilerinde üç birincilik, sekiz ikincilik ve iki üçüncülük ederek, toplamda 13 madalya kazandı. Okulun Küçük Erkekler Atletizm Takımı, Bursa’daki grup birinciliği yarışmasında Aydın’ı temsil edecek. Ayrıca öğrencilerden Berkay Şimşek, yıldız erkekler kategorisi yüksek atlama ve üç adım atlama branşlarında Türkiye şampiyonası baraj derecesini geçtiği için Aydın’ı ferdi olarak temsil edecek.

Özel Aydınlık İlköğretim Okulu'nun Beden Eğitimi öğretmeni Ramazan Kubus, yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizle birlikte yoğun ve özverili çalışmalarımızın karşılığını almaya çalıştık. Aydın’da elde ettiğimiz başarılarımız, Türkiye şampiyonasında da devam edecektir.” dedi. Okul Müdürü Süleyman Diker de, “Elde ettiğimiz başarının mutluluğunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Okulumuzda, ‘Her öğrencinin başarabileceği bir spor alanı vardır’ düşüncesiyle çeşitli dallarda çalışmalar yapılmaktadır. Kupa ve madalyalarla okulumuzu gururlandıran atletizm takımı öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimizi yürekten kutluyorum. Bursa’daki yarışmada da başarılı olacaklarına inanıyorum.” şeklinde konuştu.