HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan down kafede çalışan Muhammed Tuğrul Şahin, 3 yaşında eğitime giderken babası ve kız kardeşini trafik kazasında kaybetti. Trenin arabaya çarpması sonucu hayatını kaybeden baba ve kız kardeşinin olduğu arabadan sağ çıkan Muhammed Tuğrul Şahin ve Annesi kazadan sağ kurtuldu. Annesinin isteği ile yüzme sporuna başlayan Şahin, çeşitli stillerde Türkiye, Avrupa şampiyonu ve dünya ücüncüsü oldu.

Fransa'nın başkenti Paris'te 28 Ekim 2017 - 04 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenen DSISO Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası'nda 200 metre kelebekte 4 dakika 41 saniye 11 saliselik derecesiyle Avrupa rekoru kıran down sendromlu sporcu Şahin, arkadaşlarının da gurur kaynağı oldu. Down sendromlu şampiyon sporcu Muhammet Tuğrul Şahin, yaptığı açıklamada, Fransa'da birinci olduğunu ve rekor kırdığını söyledi. Havuzda  antremanlarını yaptıktan sonra down kafede çalışarak rekor kırdığını belirten Şahin, "Dört kez Avrupa şampiyonu oldum. Hedefim sırt, kelebek ve serbest stilde dünya şampiyonu olmak. Babam ve annem için Türk Bayrağını Fransa'da dalgalandırdım. Babam için Türk Bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Anne Hatice Şahin ise oğlunun 3 yaşından beri yüzme sporu ile ilgilendiğini down sendrolmular için zekayı ve bedeni gelişmeyi arttırdığını belirtti. Anne Hatice Şahin konuşmalarına şu şekilde devam etti, "Başarı bizim değil devletimizin, milletimizin Türkiye'nin başarısı. 8 tane şehidimizin olduğu gün Tuğrul, bu başarıyı elde etti. Bu başarı bizden şehitlerimize feda olsun. Tuğrul, Türk bayrağını hayatını kaybeden babası için kaldırdı. Ama biz Türk milleti için devletimiz için bu bayrağı kaldırdık, taşıdık. Tuğrul, dördüncü defa şampiyonluk yaşadı. Bu kezde rekor kırarak jübile yapmış gibi oldu. Bundan sonraki hedefi Kanada'da dünya birincisi olmak" dedi.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Türkiye'ye ve bize yaşattığı bu gurur için Muhammet Tuğrul'a teşekkür etti.