Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu, Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu’nda düzenlediği toplantıda, öğrencilere olimpiyat oyunları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından 2006 yılından itibaren ilköğretim okulları 4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan, “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” çerçevesinde Emsan Doğan Demircioğlu İlköğretim Okulu konferans salonunda etkinlik organize edildi.  Toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, Yönetim Kurulu Üyesi Derya Aydınel, Paü Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu yöneticileri, ilköğretim okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, “Olimpik bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz. 2006 yılından bugüne 22-23 değişik ilde yaklaşık 400 bin öğrencimizle bir araya geldik. Ülkemizde önümüzdeki dönemlerde bu okulumuzdan da olimpiyat şampiyonları çıkacağına inanıyorum” dedi. Gençlik ve Spor İl Müdürlü Ahmet İbanoğlu  konuşmasında; “Önümüzdeki günlerde bu toplantıların önemi daha da anlaşılacaktır. Bu yıl olimpiyat yılı. Türk sporcularımızda bu olimpiyatlarda yer alacaklardır” diye konuştu.  Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ise konuşmasınhda projenin  verimli geçmesi dileklerinde bulundu.  Türk Milli Olimpiyat Komitesi adına Yönetim Kurulu Üyesi Derya Aydınel Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na plaket takdim etti.