Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen 23. Balkan Veteranlar Şampiyonası'na katılan 91 Yaşındaki atlet Naci Yıldızhan, 3 madalya ile Türkiye’ye döndü.
Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen 23. Balkan Veteranlar Şampiyonası'na katılan Naci Yıldızhan, kazandığı madalyalarla tatilini geçirdiği Bodrum’un Güvercinlik beldesinde bulunan evine döndü.
Evli ve 2 çocuk babası Yıldızhan, 6-8 Eylül tarihlerinde Zagreb’de düzenlenen yarışmaların ilk gününde 90-95 yaş kategorisinde 100 metrede 19.94 lük derecesi ile birinci olup, Türkiye ve Balkan rekoru kırdı. Yıldızhan yarışların ikinci gününde 400 metrede 2.58.65, yarışların son gününde 200 metrede 53.88’lik derecesi ile birinciliği kimseye kaptırmadı. 91 yaşındaki Yıldızhan, bu derecelerle Balkan ve Türkiye rekorlarını da kırdı.
İzmir Masterlar Atletizm Kulübü'nde lisanslı sporcu olan Yıldızhan, kategorisinde Romen, Yunanlı, ve Hırvat rakipleri ile yarıştığını ve birinciliği kimseye kaptırmadığını belirtti. Koşmaya deniz sunayı olan ağabeyinin teşvikleri ile başladığını belirten KBB doktoru Naci Yıldızhan, şunları söyledi:
“50 yaşına kadar koştum ama hiç madalya alamadım. Madalya almaya 50 yaşından sonra başladım. Genç atletler yavaş yavaş ortadan çekilmeye başladı, meydan bize kaldı. Ben o zamanlar Amerika’da yaşıyordum. O zamanlar Amerika’da kır koşusu bu kadar popüler değildi. Yaşlılardan ise bir ya da iki kişi görürdük. Hatta ben ilk koşmaya başladığımda, 'Bu adam kaçık' diye polise telefon etmişlerdi. Ondan sonra kır koşuları popülerleşti. Ben 1975 ile 1985 arasında 22 maraton bitirdim. 57 yaşındayken Boston Maratonu'nu 3 saat 15 dakikada bitirdim. Bu benim spordaki en güzel başarılarımdan biriydi. Ondan sonra uzun mesafeleri bırakıp kısa mesafe yarışlara başladım. Ben kendi grubumdaki atletlerle mücadele ediyorum. Bazen onlar kazanıyor ama genellikle ben kazanıyorum. Hayatım böyle devam ediyor. Ben Zagreb’deki koşuya hazır gittim ve umutluydum. Üç günde üç madalya aldım ve Türkiye’mize güzel bir başarı kazandırdım.”
Yıldızhan’ın 71 yaşındaki eşi Fusun Yıldızhan ise eşinin çok disiplinli bir insan olduğunu ifade ederek “Evlendiğimiz günden beri sabahları erken kalkar ve koşuya çıkar. Doktor olduğu için ameliyatlara giderdi, dönüşlerinde ise tekrar spor yapardı. Disiplinli bir insanın verimliliğidir yaptıkları. İyi beslenmek ve disiplinli bir hayat, koşması için önemli bir etkendir” diye konuştu.