Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası'na, Muğla Üniversitesi Muay Thai Takımı damgasını vurdu. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 2-6 Mayıs 2012 arasındaki yapılan, 29 üniversiteden 250 sporcunun katıldığı şampiyonada bayanlarda bir altın, üç gümüş ve iki bronz, erkeklerde bir altın ve bir bronz madalya kazanıldı. Muğla Üniversitesi, takım olarak en fazla madalya kazanarak toplamda da Türkiye şampiyonu oldu.

Muay Thai takımı sorumluları Yrd. Doç. Dr. Ali Tekin ve Okutman Gülcan Tekin, derece yapan öğrencilere birlikte Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Adnan Çevik’i makamında ziyaret etti. Yrd. Doç. Dr. Tekin, ilk defa katıldıkları şampiyonada zirveye çıkmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Uzun bir hazırlık döneminden geçerek elde edilen bu başarıda, disiplin içerisinde çalışan sporcularımız, sporu ve sporcuyu seven Rektörümüz Prof. Dr. Mansur Harmandar, kondisyonerimiz Öğretim Görevlisi Kamil Çetin ve teknik destek aldığımız Millî Takım antrenörü Hasan Karlı bizler kadar pay sahibidir.” dedi.

BESYO Müdürü Adnan Çevik ise takımlarının yüksek performans sergileyerek şampiyonada büyük başarı göstermelerinin kendilerini çok gururlandırdığını söyledi. Çevik, “Başarılarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Altyapı imkânları noktasında ne yapılması gerekiyorsa elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Muay Thai Federasyonu Başkan Vekili Hasan Yıldız ise Muğla Üniversitesi’nin ilk defa katıldığı şampiyonada elde ettiği başarının çok dikkat çekici olduğunun altını çizerek, en kısa zamanda Rektör Harmandar’ı ziyaret edip geleceğe yönelik bir yetenek seçimi projesi ve protokolü için ön görüşme yapacaklarını açıkladı.

Takım kaptanı Erkan Uysal da elde ettikleri başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını kaydederek, bundan sonra yapılacak şampiyonlarda üniversitelerini başarıyla temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından sporcular, kazandıkları Türkiye kupasını BESYO Müdürü Adnan Çevik’e teslim etti.