Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) yarış takviminde yer alan organizasyon, 16-17 Kasım tarihlerinde Fethiye Esenköy Akdeniz Off-Road Park'ta gerçekleştirilecek. 
Türkiye Motosiklet Federasyonu yetkililerinden edinilen bilgilere göre Türkiye Enduro Şampiyonası 5. ayak yarışları 16-17 Kasım’da Fethiye Akdeniz Off-Road Park'ta yapılacak. Yarışların son 2 etap öncesi yarışmacıların puanları yükseltebilmesi adına önemli bir yarış olduğu bildirilirken yarışmacılar 3 tur şeklindeki Fethiye yarışmalarında 1 etap Enduro, 1 etap Ekstrem ve bir etapta motokros mücadelesi yaparak puan toplayacaklar. Başta İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Ankara ve Bursa'dan olmak üzere 20 ilden 65 yarışmacının katılmasının beklendiği Enduro yarışmalarında sporcular 90 kilometrelik etapta kıyasıya mücadele edecekler. Yüksekliği metreleri bulan atlayışlara imkân tanıyan parkurda nefes kesen mücadelelerin, seyredenler için gerçek bir şölene dönüşeceği bildirilirken 16-17 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek bu yarışlarda kategorilerinde Bodrumdan Mustafa Özkeskin, Antalyadan Burak Özdemir, Muğla Ormanspor’dan Serkan Özdemir, arasında kıyasıya bir çekişme yaşanacak. 
Yarışmalarda İstanbul’dan Sinan Memnun ile Muğla Ormanspor’dan Kunter Kuşcu arasında geçecek yarışma sonucunda merakla bekleniyor. 16-17 Kasım’da Fethiye Akdeniz Off-Road Park'ta yapılacak Enduro 5. ayak Şampiyonasında ilk kez Fethiye’de de erkekler ve kadınlarında katılacağı hobi sınıfında yarışma yapılacak. Motosiklet Federasyonu yetkilileri motosiklet tutkunlarını ve Fethiye halkını bu yarışmayı izlemeye davet etti.