Okul Sporlarında Denizli'yi temsil eden Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Avcıl, Amasya’da düzenlenen Türkiye Halter Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu oldu. Genç erkekler 85 kg'da geçtiğimiz hafta yarıştığı turnuvada koparmada 130 kg, silkmede 170 kg kaldıran Avcıl toplamda ise 300 kg kaldırarak altın madalyaya aldı.
 

MİLLİ SPORCU OLİMPİYAT YOLUNDA

Beden Eğitimi Öğretmeni ve Halter Milli Takım Antrenörü Ferhat Coşkun tarafından keşfedilen Avcıl, başarı basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanarak Halterin zirvesine yükseldi. Form grafiği ile dikkatleri üstüne çekmeyi başaran Milli sporcu, geçtiğimiz aylarda milli takım kurmayları tarafından keşfedilerek 2020 Tokyo Olimpiyat hazırlıkları aday kadrosuna seçilmişti.
 

“BAŞARISI TESADÜF DEĞİL”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Türkiye Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Mehmet Avcıl’ı arayarak kutladı. Avcıl’ın başarısının tesadüf olmadığını, yeteneğinin yanısıra çok çalışmasının O’nu bu noktaya getirdiğini söyledi. İbanoğlu, sporcuya destek olan başta ailesi ve antrenörü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.