Haberdenizli.com

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 23 yaş aştı dünya güreş şampiyonasında ülkemizi serbest stil 86 kiloda temsil eden Arif Özen ilk turda Japon Taisai Matsuyuki'yi 6-0 yendi. Milli Güreşçi Çeyrek Finalde ise İranlı Kamran Ghorban Ghasempour'a yenildi. Ancak İranlı sporcu finale yükselince Özen, bronz madalya için repesaj maçı oynama hakkı kazandı.

Dünya Beşincisi

Güçlü Alman rakibi Lars Schaefle ile repesaj mücadelesine çıkan Arif Özen, rakibini mindere sererek 7-2 mağlup etti. Bu sonuçla bronz madalya için son kez mindere gelen sporcu Moğolistan’dan Gankhuyag Ganbaatar ile karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen maç sonunda rakibine 4-1 mağlup olan milli güreşçi, şampiyonayı Dünya beşincisi olarak tamamladı.

Güreşte 2018 yılının son önemli şampiyonasından Milli Takımına 7 madalya ile döndüğünü belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizlili genç sporcu Arif Özen’in şampiyonada başarılı bir performans sergilediğini kaydetti. Her şampiyonanın ayrı bir tecrübe olduğunu söyleyen İbanoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatlarına giden yolda Denizlili Milli Sporcu Arif Özen’in çok çalışıp daha büyük hedeflere ulaşacağına inandıklarını belirtti.

Denizlili güreşçi Arif Özen, Eylül ayında Slovakya'da yapılan Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda, Ağustos ayında ise Roma’da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonasında 86 kiloda Türkiye'ye  altın madalya kazandırmıştı.