BİTLİS (CİHAN)- Milli atlet Serdar Durer uzun yıllar ulusal ve uluslar arası arenada Bitlis ilini ve ülkemizi temsil ettikten sonra spor hayatına son noktayı bıraktı. Birçok başarıda imzası olan Milli Atlet yaptığı basın açıklaması ile spora veda etti.
Serdar Durer, şunları ifade etti: 1993 yılında başlamış olduğum spor hayatımı bugüne kadar onurlu bir şekilde sürdürdüm. Defalarca ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil ettim. Hep Olimpizm Ruhu ile hareket ettim. Defalarca girmiş olduğum doping kontrollerinden hep tertemiz çıktım. Ahlak ve terbiyeyi her vakit başarıdan üstün tuttum. Büyüklerime saygıda, küçüklerime de sevgide kusur işlememeye azami gayret gösterdim. Her vakit, her başarımı müteakip sporun başarıdan önce insan sağlığı için öneminden söz ettim.
Başta Annem, Babam ve Kardeşlerim olmak üzere, ilk defa beni atletizm sporuna başlatmış olan Öğretmenim Sabri Aslan’a bugüne kadar bana Antrenörlük yapmış olan Hasan Antika, Mehmet Tümkan, Hakkın Rahmetine kavuşmuş olan Himmet Kirzuk hocalarıma ve üzerimde emeği geçmiş olan herkese bütün içtenliğimle teşekkür ediyorum. Yine beni her zaman destekleyen Bitlis İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Emin Kormaz’a , Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz Yunus Akgül’e, Türkiye Maratoncular Birliği Başkanı Osman Atakan Tekin’e, eski Bitlis Valilerimiz Uğur Boran’a, Eski Spor Bakanlarımızdan Fikret Ünlü’ye, Mehmet Ali Şahin ve Murat Başeskioğlu’na ne kadar teşekkür etsem azdır.
Cumhuriyet Gazetesi eski Spor Müdürü Rahmetli Abdulkadir Yücelman’a, Eski Atletizm Federasyonu Başkanlarından, Araştımacı-Gazeteci Rahmetli Cüneyt Koryürek’e, Bitlis basınının değerli çalışanlarına şükran ve minnetlerimi arz ediyorum. Bundan sonrada ilimizin ve ülkemizin sporuna Antrenör ve idareci olarak hizmet etmeye devam edeceğim." şeklinde konuştu.




CİHAN