HABERDENİZLİ.COM / SEBAHATTİN ALP

Denizli 2 günde 2 şampiyonluk sevinci yaşadı. Pazar günü şampiyon olup Süper lige çıkmayı garantileyen Denizlispor’dan bir gün sonra Basketbol’dan da müjdeli haber geldi. Geçen hafta yarı finalde Erzurum BŞB Gençlikspor’u eleyerek, Türkiye Basketbol Ligine çıkmaya hak kazanan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket,TB2L’de şampiyon oldu ve kupayı kazandı. 

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonunda oynanan final maçında Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ile karşılaşan Denizli Basket, müsabakayı 77-70 kazanarak şampiyon oldu. Maça hızlı başlayan Denizli Basket ilk periyodu Gökhan ve Kemal Can’ın basketleriyle 25-9 kazandı. İkinci periyod da Lokman Hekim Fethiye Belediyesspor, oyunda dengeyi kurdu ve Genco’nun  basketleriyle farkı kapattı. Denizli Basket, devreye 42-37 önde girdi. Üçüncü periyoda hızlı başlayan Denizli temsilcisi, son periyoda 64-57 önde girdi. Çekişmeli geçen son  periyodda Fethiye Belediyespor farkı kapatmaya çalıştı ama Denizli Basket tecrübesiyle buna engel oldu ve müsabakayı 77-70 kazanarak, TB2L’de 2018-2019 sezonu şampiyonu oldu. İstanbul deplasmanında 3 otobüs giden Pota Arkası Taraftar Grubu, önemli maçta Denizli Basket’i yalnız bırakmadı. Kupayı aldıktan sonra büyük sevinç yaşayan Denizli Basket takımı sporcuları, günün anısına pota çemberlerinde ki fileleri söktüler.

KUPA SEVİNCİ

Maç sonunda düzenlenen ödül töreninde, teknik heyet ve oyuncular madalyalarını alarak şampiyonluk kupasını kaldırdılar. Kupayı, TBF Erkek Ligleri Direktörü Derya Yannier takdim etti.Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Baş Antrenörü Şahin Ateşdağlı, “Öncelikle bu başarıyı sağlayan, Türkiye Basketbol 2.Ligi’nde şampiyon olan takımımı yürekten kutluyorum. Oyuncularıma, göstermiş oldukları mücadeleden dolayı da teşekkür ediyorum. Sezon başında koyduğumuz hedefe bugün itibariyle ulaştık. Finale kalarak bir üst lige çıkmayı garantileyen takımımız, finalde de rakibini yenerek şampiyon oldu. Artık bir üst ligde mücadele edeceğiz. Denizli’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Kupayı alarak Denizli’ye dönüyoruz. Bu kupayı taraftarımıza armağan ediyoruz” dedi.

MERKEZEFENDİ DENİZLİ DENİZLİ BASKET: 77

LOKMAN HEKİM FETHİYE BELEDİYESPOR : 70

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Çetin Artan ***, Abdullah Uyanık ***, Ahmet Köse ***

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ DENİZLİ BASKET: Gökhan **** 20, Kemal Can ***11, Cengiz ***9, Deniz Can ***7, Bulut ***9, Burak ***, Aziz Can ***9, Barış ***3, Can ***9, Orkun **,

LOKMAN HEKİM FETHİYE BELEDİYESPOR: Genco ***16, Sezgin ***15, Sercan ***11, Enver **8, Murat **7, Asım **4, Ahmet Ali **5, Orhan **2,Erman *2, Okan *, Kutay *, Önder *,

1.Periyod: 25-9 Denizli Basket Lehine

Devre: 42-37 Denizli Basket Lehine

3.Periyod: 64-51 Denizli Basket Lehine