Mehmet Avcıl Rekorları Alt Üst Etti
Gençler Türkiye Halter Şampiyonası 23-28 Nisan tarihlerinde Didim Spor Salonunda yapıldı. Şampiyonaya 45 ilden 380 erkek ve 246 bayan olmak üzere toplam 626 sporcu katıldı. 

Avcıl, Performansıyla Yarışmalara Damga Vurdu

89 kg’da podyuma çıkan Denizli Akademi Spor Kulübü sporcusu Mehmet Avcıl, gösterdiği performansla yarışmalara damga vurdu. Koparmada 146 kg, silkmede 175 kg, toplamda 321 kg kaldırarak üç ayrı kategoride Türkiye Rekoru kırdı. Aynı yarışmada 67 kg'da podyuma çıkan Denizlili Halit Can Başkaya ise koparmada 120 kg, silkmede 145 kg, toplamda ise 265 kg. kaldırarak gümüş madalya kazandı.

Beden Eğitimi Öğretmeni Ferhat Coşkun tarafından keşfedilen Mehmet Avcıl, halterde başarı basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanıyor. 2000 doğumlu genç sporcu, katıldığı şampiyonalarda üst üste 9. kez Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Her yarışmada kürsüden inmeyen sporcu, 2020 Tokyo Olimpiyat hazırlıkları aday kadrosunda milli kurmayların gözetiminde bulunuyor. Avcıl, 1-8 Haziran tarihlerinde Fiji’de yapılacak Dünya Şampiyonası için yarın milli takım kampına katılacak.

Denizli’nin Türk Sporuna yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Mehmet Avcıl’ı ve Halit Can Başkaya’yı elde edilen başarının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu telefonla arayarak kutladı.