Türkiye Halter Federasyonu 2017 yılı faaliyetlerinden olan Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası 9-12 Kasım tarihlerinde Adana Yüreğir Spor Salonunda yapıldı. Şampiyonaya 30 ilden 43 kulüp 197 erkek ve 109 bayan olmak üzere toplam 306 sporcu katıldı
TOPLAMDA 293 KG KALDIRDI 
85 kg.da podyuma çıkan Mehmet Avcıl, koparmada 130, silkmede 163 kg kaldırarak toplamda 293 kg ile Büyükler Türkiye Şampiyonu oldu. Şampiyonlukta pay sahibi isim olan Antrenör Ferhat Coşkun, çalışmaların karşılığını aldıklarını, hedeflerinin 2020 olimpiyatlarına katılmak olduğunu söyledi. 

3 YILDA OLİMPİYAT KADROSUNA YÜKSELDİ  
3 yıl önce Beden Eğitimi Öğretmeni ve Halter Milli Takım Antrenörü olan Ferhat Coşkun tarafından keşfedilen Mehmet Avcıl, halterde başarı basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanıyor. 2000 doğumlu genç sporcu, çıktığı yarışmalarda zirveyi kimseye bırakmazken yükselen form grafiğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Denizlili sporcu, geçtiğimiz aylarda milli takım kurmaylarının tespiti ile 2020 Tokyo Olimpiyat hazırlıkları aday kadrosuna seçilmişti.

İBANOĞLU TELEFONLA KUTLADI
Denizli’nin Türk Sporuna her branşta önemli yıldız adayları kazandırdığını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, halter branşında Türkiye Şampiyonu olan Mehmet Avcıl ve Antrenör Ferhat Coşkun’u arayıp tebrik etti.