Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü tarafından çocuklar için düzenlenen serüven kampı yeniden başlıyor.

Bu yıl 4.sü düzenlenecek olan ‘Likya Harikalar Diyarı' kampı 08 - 12 yaş arası çocukları ağırlayacak. 28 Temmuz - 3 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak ve 1 hafta boyunca devam edecek kampta, çocuklar hem doğa sporları eğitimi alacak hem de sürpriz maceralara katılma şansı bulacak.

Kampa sadece çocukların katılabildiğini belirten Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü İl Temsilcisi Bora Borçin, kamp boyunca çocuklara dağcılık eğitimi verileceğini kaydetti. Likya Harikalar Diyarı`nın Fethiye Gençlik Spor Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü`nün desteği ile hazırlandığını ifade eden Borçin, söyledi.

Kampa katılacak çocukların Likya Dağcılık tarafından sağlanan 3 kişilik çadırlarda kalacaklarını söyleyen Borçin, çocukların gün boyu harcadıkları enerjiyi, kalori hesabı yapılmış 3 ana ve 2 ara öğün olmak üzere doğal, sağlıklı besinler tüketerek alacaklarını söyledi.

Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü İl Temsilcisi Borçin, “Küçük maceracılarımız 7 günlük kamp süresince, deneyimli koçları eşliğinde, temel dağcılık, kampçılık, spor tırmanış bilgisi alacaklar. Ayrıca keyifli takım oyunları oynayacak, sanatla uğraşacak, kendini ve doğayı keşfedecek. Doğayla barışık olma, doğada farkındalık gibi kavramların pekiştirildiği kamp süresince mini rafting, hazine avı, yüksek ip parkurları gibi etkinlikler çocuklarımızın liderlik, cesaret, pozitif risk alma, ekip çalışması gibi duygularını güçlendirecek.” dedi.