Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bencik beldesinde 1,5 yıldır okçulukla uğraşan dört çocuk, kısıtlı imkânlarıyla ekim ayında Antalya’da yapılacak Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor. Beldesinde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Ejder Sözen tarafından okçuluk kursu verilen, Muğlaspor Kulübü sporcuları dört küçük, günde sekiz saat çalışıyor.

Dr. Sözen, yaptığı açıklamada, “Bencik beldesine 1,5 yıl önce aile hekimi olarak geldim. Burada aynı zamanda okçuluk sporuyla ilgili olarak belediye başkanımızla birlikte altyapı oluşturduk. Emircan Haney isimli sporcumuz,üç dört aylık düzenli çalışmadan sonra gittiği ilk Türkiye şampiyonasında ikincilik alınca doğru bir iş yaptığımızı düşündük. Emircan’ın başarısı diğer çocuklarımıza örnek oldu ve üç kızımız da antrenmanlara başladı. Her gün saat 08.00'de çalışmalara başlıyor, 17.00’de tamamlıyoruz. Kaymakamımız, Muğlaspor başkanımız ve belediye başkanımızın destekleri, ayrıca kendi imkânlarımızla oluşturduğumuz bir malzeme setimiz var. Allah izin verirse Türkiye şampiyonasında en az bir kupa ve madalyalar hedefliyoruz.” dedi.

Minikler Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olan ve ekim ayında Türkiye birinciliğini hedefleyen Emircan Haney, kız okçular Ayşenur Orman, Tuğba Çaylı ve Şenay Kömür de hedeflerinin takım halinde kupa ve ferdi dalda madalya olduğunu söyledi. Takımın en tecrübeli ismi Haney, “Bugüne kadar üç yarışmaya katıldım, ikisinde madalya aldım. Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğüm var. Ekimdeki yarışmada birincilik hedefliyorum.” şeklinde konuştu.