Beşiktaş'ın, İngiliz temsilcisi Manchester United'dan kiraladığı Bebe'ye nazar değdi. Portekizli forvet, genç milli takımın Slovakya ile oynadığı hazırlık maçında sakatlandı. 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan yetenekli ismin sözleşmesinin dondurulması gündemde.

Beşiktaş'ın, İngiltere'nin Manchester United takımından kiralık olarak kadrosuna kattığı Portekizli futbolcu Bebe'nin 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Portekiz Ümit Milli Takımı'nın, Slovakya ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan oyuncunun, çekilen MR'ı sonucunda sol diz ön çapraz bağlarında yırtık tespit edildiği ve sahalara dönmesinin 6 ayı bulacağı bildirildi. Beşiktaş Kulübü Doktoru Devrim Urgun, Portekiz Milli Takımı doktorlarıyla görüştüğünü belirterek, "Ön çapraz bağlarında yırtık tespit edildiğini bize bildirdiler. Oyuncumuzun ameliyat olması gerekiyor." açıklamasını yaptı.

Bebe'nin durumu Beşiktaş yönetim kurulunun dün yaptığı toplantıda görüşüldü. Tedavinin 6 ay süreceğinin netleşmesinden sonra genç yıldızın, sözleşmesinin askıya alınacağı kaydedildi. Siyah-Beyazlı yönetim, alternatifleri de masaya yatırmaya hazırlanıyor. Benfica forması giyen Cardozo gündeme gelen isim oldu. Teknik Direktör Carlos Cavalhal, Bebe'nin yerine transfer yapıp yapmama konusunda tam olarak karar vermediklerini vurguladı.

KADRO SAKATLIKLARA GÖRE KURULDU

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmada teknik direktörü Tayfur Havutçu ve futbol komitesi başkanı Serdal Adalı'nın tutuklanmalarıyla sıkıntıya giren Siyah-Beyazlılar'da daha önce de Adanaspor'dan bonservisiyle alınan Ersan Adem Gülüm de sakatlanmıştı. Ameliyat olan genç savunma oyuncusunun da tıpkı Bebe gibi 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı.

Siyah-Beyazlı yönetici Cengiz Zülfikaroğlu da Bebe'den gelen haberin kendilerini çok üzdüğünü kaydetti. Başarılı idareci, "Kendisi takıma çabuk uyum sağlamıştı. Beklediğimizden daha iyi bir performans gösteriyordu. Beşiktaş'ta her oyuncunun yeri dolar. Bebe'nin eksikliğini aratmayacak bu takımda çok iyi oyuncular var. Zaten biz bu nedenle alternatifli bir kadro kuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Quaresma, Alania konusunda temkinli

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rusya temsilcisi Alania'yı eleyip, gruplara kalmayı hedeflediklerini söyledi. Yıldız oyuncu, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, Alania takımı hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını belirterek, "Öğrendiğim kadarıyla agresif, iyi defans yapan ve fizik kapasitesi yüksek bir takımla oynayacağız. Daha fazla bilgiyi rakip takımın görüntülerini izlediğimizde öğreneceğiz. Tek düşüncemiz, Alania'yı eleyip UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmak." diye konuştu. 18 Ağustos'ta saat 21.00'de Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanacak maçı Bulgar hakem Stanislav Todorov yönetecek.