Merkezefendi ilçesi içindeki 16 lisenin kıyasıya mücadele edeceği maçların ilk düdüğü pazartesi günü saat:17:15’de İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi ile Nalan Kaynak Anadolu Lisesi arasında oynanacak olan mücadeleyle başlayacak. Gerçekleştirilecek olan maçlar ile hem sağlıklı yaşam teşvik edilmiş olacak hem de kardeşliğin pekiştirilmesi hedefleniyor. Turnuvaya ilişkin konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 
“Belediyemizce organize edilen ilçemiz sınırları içindeki liseler arasında futbol turnuvamız başlıyor.  4 gruptaki tüm takımlar birbirleriyle (eşleşme sonucu)  olan gruplardaki ilk maçlarını 04 Mayıs 2015 Pazartesi yani yarın saat 17:15 ile 20:30 arasında 75. Yıl halı sahada gerçekleştirilecekler.

16 lisenin katılacağı turnuva 1 ay sürecek olup maçlar her hafta aynı sahada yapılacak. Bu organizasyonda bizi teşvik eden kaymakamımıza, il milli eğitim müdürlüğümüze, gençlik hizmetleri spor il müdürlüğümüze ve il sağlık müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Yarın ilk maçlarını yapacak olan takımlar; İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi ile Nalan Kaynak Anadolu Lisesi, Özel Bahçeşehir Koleji  ile Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi,  Nevzat Erten Anadolu Lisesi ile Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Nevzat Karaalp Anadolu Lisesi, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi, Özel Final Okulları ile Lütfi Ege Anadolu Lisesi, Hilmi Özcan Anadolu Lisesi ile Yüksek Çıta Koleji, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İş Adamları Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte karşılaşacak. Turnuvaya katılacak olan tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum” dedi. Merezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun da katılacağı açılış karşılaşmasına yoğun katılımın sağlanması bekleniyor.