ANKARA (CİHAN)- Ankara’daki Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nın ilk gününde Türk takımları fırtına gibi esti. Altı Türk takımı finale yükselirken erkekler kumitede Polisgücü, bayanlar kumitede İstanbul Büyükşehir Belediye takımları bronz madalya kazandılar.
Avrupa’nın en iyi bölge takımlarının katıldığı Avrupa Bölgeler Şampiyonası, Ankara Büyük Anadolu Hotel Spor Salonu’nda başladı. 19 ülkeden 44 takımın katıldığı turnuvanın ilk gününde Türk takımları başarılı sonuçlara imza attılar.
Büyükler bayan kumitede Marmara, Büyükler erkek kumitede Marmara ve İç Anadolu, büyükler takım katada Marmara, Ümit ve Gençler katada ise Akdeniz ve Ege bölgeleri şampiyonluk için mücadele etme hakkı kazandılar.
Büyükler bayan katada Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsil eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile büyükler takım kumitede Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsil eden Polisgücü takımları repesaj maçlarını kazanarak üçüncü oldular.
Turnuvada final müsabakaları yarın sabah saat 10.00’da başlayacak.

SONUÇLAR MUTLULUK VERİCİ
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Avrupa Bölgeler Şampiyonası’nda Türk takımlarının aldıkları sonuçların sevindirici olduğunu söyledi.
Delihasan, “İlk gün aldığımız sonuçlardan sonra turnuva bitmeden en başarılı ülke olmayı garantiledi. Organizasyon da Avrupa Karate Federasyonu’ndan tam not aldı.” dedi.
CİHAN