İZMİR (CİHAN)- Türkiye Sualtı Ragbi Şampiyonası’nda yedi sezondur kupayı kimseye kaptırmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi takımı, 52 gol atıp hiç gol yemeden sezikinci birinciliğine ulaştı.
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyona, İzmir’de Narlıdere Yüzme Havuzu’nda yapıldı. Erkeklerde yedi takımın karşılaştığı şampiyonada Büyükşehir Belediyesi ilk gün Ege Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi ve Ana Bilim, ikinci gün Urla Belediyesi, İzmir Triatlon Yüzme ve Çanakkale Sualtı ve Cankurtarma takımlarıyla yarıştı. Altı maçlık seride yenilgi yüzü görmeden, rakiplerine karşı ezici bir skor elde etti. Toplamda 52 gol atan ve hiç gol yemeyen İzmir takımı, federasyon kupasını sekizinci defa evine taşıdı. Ege Üniversitesi’ni 4-0, Çanakkale Sualtı ve Cankurtarma Takımı’nı 12-0, 19 Mayıs Üniversitesi’ni 8-0, Ana Bilim’i 10-0, Urla Belediyesi’ni 9-0 ve İzmir Triatlon Yüzme Takımı’nı 9-0 yenerek mutlu sona ulaştı.
Şampiyon takımın antrenörleri Hakan Togar ve Didem Özdem, “Şimdi hedefimiz, ağustos ayında Finlandiya Helsinki’de yapılacak dünya şampiyonasında millî forma giyecek sporcularımızla Türkiye’yi ve İzmir’i en iyi şekilde temsil etmek.” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbi takımı Yekta Güngör, Çağatay İnallı, Hakan Togar, Gökhan Meriç, Serkan Özşengüler, Özgür Koraç, Ekin Koç, Çetin Çetiner, Merter Çok, Can Rıfat Ağaç, Bilgehan Aydın ve Süleyman Bekar’dan oluşuyor. Takımın kadrosunda, dört millî sporcu bulunuyor. CİHAN