İspanya milli takımı teknik direktörü Julen Lopetegui Katalonya’daki bağımsızlık referandumuna destek verdiği için İspanyol taraftarların tepkisini çeken Barcelona’nın yıldız oyuncusu Gerard Pique’ye destek verdi.

Katalonya’daki bağımzsızlık referandumuna destek verdiği için Gerard Pique’ye hakaret eden İspanyol taraftarların tepkisine anlam veremediği katıldığı bir radyo programında dile getiren teknik direktör Julen Lopetegui durumun üzücü olduğunu söyledi.

Pique’nin milli takımda istenmeyen adam olarak ilan edildiğini belirten Julen Lopetegui savunma oyuncusunun sanılanın aksine İspanya milli takımı kadrosunda en yüksek katkıyı sağlayan oyunculardan biri olduğunu ve pozisyonunda dünyanın en iyilerinden biri olduğu için milli takımda yer aldığını belirtti.

Son yaşanan olaylardan sonra Gerard Pique ile konuştuğunu ve oyuncunun moralinin iyi olduğunu belirten Julen Lopetegui İspanya milli takımına oyuncu seçerken kimseyi siyasi görüşüne göre belirlemediğini söyledi.

İspanya Futbol Federasyonunun geçici başkanı Juan Luis Larrea’nın Pique ile konuşarak milli oyuncuya moral verdiğini sözlerine ekleyen İspanya milli takımı teknik direktörü Julen Lopetegui yaptığı açıklamada milli maç döneminin geldiğini ve artık sadece futbol konuşulması gerektiğini belirterek Arnavutluk ile zorlu bir maça hazırlandıklarını ve bu maçı kazanmaları halinde Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanacaklarını vurguladı.

Geçtiğimiz hafta sonu Katalonya bölgesinde düzenlenen bağımsızlık referandumunda oy kullanan ve görüş olarak bu referandumu desteklediğini her demecinde vurgulayan Pique bir grup İspanyol taraftarca sözlü olarak ve pankartlarla protesto edilmişti.