Beyağaç'ta Baş Pehlivan Hüseyin Çokal adına bu yıl 6.'sı düzenlenen Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Güreşleri, 29 Mayıs Cuma günü yapılacak.

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Kırkpınar'da 1982, 1983 ve 1984 yıllarında başpehlivan olarak altın kemeri elde eden Beyağaçlı Hüseyin Çokal'ın kendileri için büyük bir değer olduğunu belirterek, adına yağlı güreş organizasyonu düzenlediklerini kaydetti.
Amaçlarının ata sporu yağlı pehlivan güreşlerine sahip çıkmak, gençlere bu sporu sevdirmek olduğunu vurgulayan Akçay, ayrıca altın kemer sahibi Hüseyin Çokal'ın isminin yaşatılmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Mustafa Akçay, ilçedeki güreşlerin Türkiye Güreş Federasyonu tarafından "geleneksel" statüye alındığını, 14 boyda yapılacak güreşlere Kırkpınar'da güreşen 60 başpehlivanla, toplamda 300 civarında sporcunun katılmasını beklediklerini ifade etti.
Güreşlere adı verilen Hüseyin Çokal da yörenin tanıtımı için başlatılan organizasyona ilişkin  "Buralardan güreşçi arkadaşlarımız, çocuklarımız çıkarsa ne mutlu bize" dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ise Beyağaç'ta 5 yıldır yapılan bu güreş etkinliğinin artık gelenekselleştiğini belirtti