Denizli’de yapılan Türkiye Genç Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe maçlarında başarılı olan Horozkentspor ve PAÜ Gençlik takımlarının verdiği 2. Tur mücadelesi sonuçlandı.
 
Grup birincisi olarak 2. Tura çıkan Horozkentspor, Bolu’daki müsabakalarda boy gösterdi. İlk maçında Fatih Vatanspor’u tek golle geçen Horozkentspor’un kızları ikinci müsabakada  Dudulluspor’u da  1-0 yenmeyi bildi. Giresun Sanayispor ile 1-1 berabere kalan Denizli temsilcisi, aynı rakibiyle baraj maçı oynamak durumunda kaldı. Horozkentli kızlar bu zorlu maçı da 1-0 kazanarak adını Türkiye’de ilk 8 takım arasına yazdırma başarısını gösterdi. Türkiye Genç Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası’nın çeyrek finalinin maç programı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Denizli’deki müsabakalarda ikinci sırada yer alan ve ülke genelindeki en iyi ikinci takımlardan biri olan PAÜ Gençlikspor ise Eskişehir’de maçlara çıktı. PAÜ ilk maçta rakibi Sivas Gazi Lisesi ile 3-3 berabere kalırken, 2. Maçta Kocaeli Harb-iş takımına  13-2 mağlup olmaktan kurtulamadı. İlimizi temsil eden PAÜ, son maçını Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile yaparken maç 4-3 PAÜ galibiyeti ile tamamlandı. Alınan bu sonuçlardan sonra PAÜ çeyrek final vizesini alamadı.

Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, Horozkent ve PAÜ Gençlik takımlarının Denizli’yi Türkiye Şampiyonası’nda temsil ettiğini ifade ederek, “Öncelikle kulüplerimizi ve sporcularını bu aşamada Denizli’yi temsil ettikleri için teşekkür ederim. Horozkent takımımız Bolu’daki maçlarda grupta birinci olarak, ülkede ilk 8’e kalıp adını çeyrek finale yazdırdı. PAÜ Gençlik ise Eskişehir’de yapılan maçlar sonunda 4 puan almasına rağmen tur atlayamadı. Ancak ben iki takımı da kutluyorum. Denizli’yi en iyi şekilde temsil ettiler. Horozkentspor takımımız çeyrek finalde mücadelesine devam edecek. Başarılar diliyorum” dedi.