Bu akşam saat 18.00 de Boluspor'u konuk edecek Denizlispor sahaya mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. Peki bu karşılaşma dışında iki maçı daha bulunan yeşil siyahlı ekibin Ptt 1. Lig'de kalabilmesi için kalan süreçte hangi sonuçlarin çıkması gerekecek? Denizlispor'un ligde kalma şansını sürdürebilmesi açısından bu akşam Boluspor karşısında alacağı üç puan büyük önem taşıyor.

1- Bugün Boluspor karşısında kazandığı takdirde umutlarını arttıracak olan Horoz, berabere kalsa ya da mağlup olsa da matematiksel olarak ligde kalma şansını sürdürecek. Ancak rakibi 1461 Trabzon ile arasında bulunan 4 puanlık farkı kapatması hayli zorlayacak.

2- Denizlispor'un bugün kazanması ligde kalmayı garantileyeceği anlamına gelmiyor. Temsilcimiz önümüzdeki hafta kaderini belirleyecek maçta deplasmanda 1461 Trabzon'u da mağlup etmesi gerekiyor. Bu şartlarda dahi ligde kalması kesinleşmeyecek olan Denizlispor, Bolu'yla birlikte 1461 Trabzon'u da geçerse rakibinin 2 puan önüne geçecek ve son haftaya büyük avantajla girecek.

3- Horoz, bugün kazansa bile önümüzdeki hafta Trabzon deplasmanında kaybettiği anda ligden düşüşünü ilan edecek. Bugün alınacak galibiyetin yanında Karadeniz'de alınacak bir beraberlik dahi umutları son haftaya taşıyacak.

4- Denizlispor'un ligde kalma şansını sürdürebilmesi için iki maçta en az 3 puan toplayarak son haftaya girmesi gerekiyor. Horoz'un minimum alması gereken bu 3 puanı da 1461 Trabzon karşısında galip gelerek alması gerekecek. Bolu galibiyeti, 1461 Trabzon beraberliği ile son haftaya girilirse avantajlı olan 1 puan farkla Karadeniz ekibi olacak. Bolu berberliği 1461 Trabzon galibiyeti halinde ise puanlar eşitlenecek ve son haftada ikili averajda rakibine üstün olan Denizlispor avantajlı olan takım olacak.

5- Denizlispor son haftaya 1461 Trabzon'la aynı puanda girerse, son haftada Karadeniz ekibinin mağlubiyet alması halinde Gaziantep BŞB maçını oynamadan ligde kalışını ilan edecek. Rakibinin 1 puan gerisinde girdiği takdirde ise son maçını kazanıp, rakibinin puan kaybını bekleyecek. Son hafta 1461 Trabzon'un alacağı üç puan Denizlispor'un ligden düştüğü anlamına gelecek. İki maçta alacağı 6 puanla son haftaya girdiği takdirde ise evinde oynayacağı Gaziantep BŞB maçından 1 puan çıkarması Denizlispor'un ligde kalması için yeterli olacak. Temsilcimiz son haftaya Bolu ve 1461 Trabzon karşısında alacağı 6 puanla girer, son hafta 1461 Trabzon, Balıkesirspor'u deplasmanda mağlup eder, Denizlispor da sahasında Gaziantep BŞB'ye kaybederse ligden düşen takım Denizlispor olacak.

6- Denizlispor'un hesap kitap yapmadan lige tutunması için kalan üç maçından da galibiyet çıkarması, puan kaybı yaşamaması gerekiyor.