NBA’deki milli yıldız Hidayet Türkoğlu, takım adını “Olimpik Basket” olarak belirlediklerini söyledi.
Türk sporuna hizmet etmek istediğini ve gençleri Türk basketboluna kazandırmayı amaçladığı için bu projeye girdiğini belirten Hidayet Türkoğlu, "Bu sene özellikle altyapı yatırımı yapma kararı ile yola çıktık. Önümüzdeki seneden itibaren A takım organizasyonları yapılmasını değerlendireceğiz. Bu sezon İstanbul Altyapı Liglerine Erkeklerde Yıldız ve Küçük takımlar kategorilerinde katılacağız. Olimpik Basket Takımımızın seçmeleriyle ilgili tarihleri önümüzdeki günlerde açıklayacağız.” dedi.

OLİMPİK BASKET'İN HEDEFLERİ
    Hidayet Türkoğlu, bünyelerinde verecekleri kulüp hizmeti ile Türk sporuna yetenekli, başarılı oyuncuları yetiştirmeyi planladıklarını belirterek, şöyle devam etti:
    ''Bu oyuncuları, verilecek okul bursları ile öğrenimlerine de yardımcı olarak, özgüveni yüksek, karakterli bireyler olarak geleceğe hazırlamayı hedeflemekteyiz. Yetiştireceğimiz sporcuları kulüp bünyemizden, milli takımlarımıza, Avrupa ve NBA’in önemli spor kulüplerine ve basketbol takımlarına yollayarak Türk basketbolu ve sporuna katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Amacımız bu organizasyondan yeni Hidayet'ler, yeni Nevriye’ler yetiştirmek ve Türk sporuna armağan etmektir.''
    Yapılan çalışmanın bir kulüpleşme adımı olduğunu da belirten Hidayet Türkoğlu, ''Kulüpleşme adımı, kısa zamanda organizasyonumuza gösterilen ilgi ve talepten sonra ortaya çıktı.'' diyerek sözlerini şöyle tamamladı:
    ''Gençlerimize daha iyi nasıl hizmet ederiz düşüncesinin ve daha sağlam, uzun soluklu bir organizasyon yapısını nasıl sağlarız sonucu ile ortaya çıkmıştır. Amacımız bu sene kurduğumuz Erkek-Bayan Basketbol takımları, önümüzdeki sene kuracağımız yüzme ve jimnastik branşları ile Türk sporuna hizmet edecek bir yapıyı uzun seneler başarı ile yürütmektir.''
CİHAN