Denizli, Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği "Ülkelerin Şehirleri Spor İle Yarışıyor" yarışmasına ev sahipliği yapıyor. 

Ülkelerin Şehirleri Spor ile Yarışıyor yarışması Denizli Valiliği önünde düzenlenen törenle başladı. 
Törene Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Denizli Temsilcisi Çetin Çağatay ve sporcular katıldı.
Çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan festival sporcuların kortej yürüyüşü ile devam etti. 
Kortejin ardından sporcular, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti. 
Ziyarette konuşan Başkan Zolan, dünyadaki 35 ülkede, Denizli’nin Türkiye’yi temsil edecek olmasının gurur verici olduğunu kaydetti.
Sporun hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunun altını çizen Başkan Zolan,“ Spor, ruhsal ve sağlıklı bir bedene kavuşmak demek. Spor, ekip ruhunun oluşması demek. Aslında spor hayatın ta kendisi. Sporda galibiyet var, mağlubiyet var. O mücadele hayatın içindeki mücadelenin aynısı. Bu nedenle sporu sadece bir kesime değil her kesime yaymak ve bunun için gerekli olan imkanı herkese sunmak gerekiyor. Denizlimizde 25 branşta spor yapılabiliyor. Artık kimsenin spor yapmama konusunda bir mazereti yok. Denizli Büyükşehir Belediyemiz, Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulübümüz ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte halkımızın yapabileceği spor branşlarında eğitimler veriyoruz. Denizlimiz sağlıklı bir kent, yaşanabilir bir kent olduğu gibi, spor yapılabilmesi için en üst seviyede hizmetlerin sunulduğu bir il. Tabi ki hayallerimiz ve hedeflerimiz var. İstiyoruz ki, Denizlimiz birkaç yıl içinde amatör sporların başkenti olsun ve herkes spor yapsın" diye konuştu.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu etkinliğinin Denizli’de başarılı bir şekilde geçmesini temenni eden Başkan Zolan, " Dünya ülkeleri içindeki 35 şehir arasında Denizli fark edilen ve imrenilen bir şehir olacak. Yapılacak olan bu faaliyetlerde sporun yapılması, tanıtımı, önemi ve aktarılması anlamında da önemli olacak. İnşallah herkes arzu ettiği branşta spor yapacak. Onunda altyapı ve organizasyonuyla Büyükşehir Belediyemiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve katkı sağlamak isteyen kulüplerimiz ile derneklerimizle Denizlimize spor yaptırmaya devam edeceğiz. Ben ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.