Denizli'de kısıtlı imkanlara sahip, aile bütünlüğü bozulmuş veya sosyal faaliyetlerden yoksun, akranlarına göre hayatın fırsatlarından yeterince faydalanma imkanı bulamamış 10-15 yaş grubundaki çocuklar için başlatılan 'Hayata Pas Ver' projesi, futbolun ardından basketbolda da uygulanacak. Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut'un önerdiği, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği projede, 220 çocuktan 20 takımın oluşturduğu etkinlikte bir çok spor adamı destek vermişti.

Denizli Emniyet Müdürü Bulut, 'Hayata Pas Ver Projesi'nde çok olumlu sonuçlar aldıklarını, oluşturdukları takımlarda yer alan gençlerin sporla buluştuğunu söyledi. Bulut, "Sosyal etkinliklerle sinemaya, tiyatroya götürerek toplumla bütünleşmelerini, sosyalleşmelerini sağladık. Aileleriyle yakından ilgilendik, sorunlarını çözmeye çalıştık. Proje bir çok kurumdan övgü aldı, örnek proje gösterildi. Bu yıl 'Hayata Pas Ver Projesi'ni futbol yerine basketbolla uygulayacağız. En çok arzu ettiğim gençlerin bu salona gelmesi. Proje için valilik, belediye ve üniversite destek veriyor. Bir basketbol seyircisi, yanında 4 kişi getirecek. Sahalarda şiddet ve küfür nedeni ile futbol seyircisi aile ortamına açık bir alan değil. O nedenle basketbol izlemeye gelen biri ailecek salona gelecek." dedi.

YILDIZLAR DENİZLİ'YE GELECEK


'Hayata Pas Ver' projesinin basketbolda hayata geçirildiğinde, çocukların bu sporu da severek benimseyeceğini vurgulayan Bulut, "Basketbol Federasyonu her alanda bize destek oluyor. Ayrıca, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'la yaptığımız görüşmelerde futbol takımımızın yanında basketbol takımının Denizli'ye gelmesini sağlayacağız. Ayrıca, ABD'deki dostlarımız aracılığıyla ABD'deki bir takımı da buradaki etkinliklerde basketbol severlerle buluşturmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Pamukkale Üniversitesi'nin (Paü) 42 bin öğrencisi bulunduğunu hatırlatan Bulut, gençlerin, sosyal alanlar açılmadığında enerji patlaması yaşadığını anlattı. Bulut, şunları kaydetti: "Bu gençleri yararlı bir ortamda toplamazsanız enerji patlaması farklı alanlara kayacaktır. Biz de geliştirdiğimiz farklı projelerle gençlerin suça değil bilime, spora ve sanata yönelmesini sağlayacağız. Paü'de uluslararası standartlara sahip spor salonu yapıldı. Gençleri bu salona çekmek için yeni projeler geliştireceğiz. Basketbol Federasyonu ile yaptığımız görüşmeler sonrasında Türkiye Kupası finallerinin bir ayağının Denizli'de oynanmasını sağlayacağız."