Haberdenizli.com

17 yaşındaki Acıpayamlı Hasan Duraman bilek güreşinde Türkiye birinciliğinin yanı sıra Milli Sporcu olarak Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Aslen Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Yeşilyuva mahallesinden olan Hasan Duraman geçtiğimiz aylarda Okullar arası bilek güreşi Türkiye şampiyonu olmuştu.

Aynı zaman da Milli Sporcu oldu ve son karşılaşmalarda rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu ve Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

8-9 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Pendik’te yapılan Dünya Bilek Güreşi seçmelerinde Milli takımda yerini alan Hasan Duraman başarılı sonuçlar almasıyla dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Kendisine güvendiğini ve yeni başarılara imza atacağını söyleyen Duraman, “Dünya şampiyonasında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğim. Çok çalışıyorum ve azimliyim. Başarılı bir sonuçla dönmek istiyorum. Bunu çok istiyorum ve başarmak için elimden gelenin fazlasını yapacağım” diye konuştu.

Yeşilyuva Osman Çemen Çok Proğramlı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Hasan Duraman geçtiğimiz aylarda Okul Sporları Bilek Güreşi 18 yaş altı 70 kilo grubunda Acıpayam’lı Hasan Duraman Türkiye birincisi olmuştu.