TRABZON (CİHAN)- Trabzonsporlu futbolcusu Halil Altıntop, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Benfica’ya şanssız bir şekilde elendiklerini, ancak UEFA Avrupa Ligi’nde turu atlayacaklarına emin olduğunu söyledi. Tecrübeli futbolcu, istedikleri performansı ortaya koyabilmeleri halinde buna rahatlıkla başarabileceklerini vurguladı.
    Trabzonspor Dergisi'ndeki TrabzonCell soru-cevap köşesinin bu ayki konuğu Halil Altıntop, taraftarların SMS ile gönderdikleri soruları cevapladı. Tecrübeli futbolcu, Trabzonspor'u büyük bir camia olduğu ve hedeflerine burada ulaşabileceğini düşündüğü için tercih ettiğini ifade etti. Trabzon’da eski performansını da yakalayacağına inandığını söyledi.
    Trabzonspor'a gelmekle doğru karar verdiğini ifade eden gurbetçi futbolcu, “Özellikle imza törenimde bana gösterilen ilgi hayli özeldi. Coşkulu bir karşılamaydı bizimkisi. Burada olduğum için mutluyum.” dedi.
    Geçtiğimiz sezonki kadronun performansı ile şimdiki kadroyu kıyaslamak için erken olduğunu kaydeden Halil, şu görüşleri dile getirdi:
    “Geçen sezonki performansı yakalamak kolay olmayacak, ancak o kalite bizde var. Burada bulunan bütün futbolcuların kendilerine göre yetenekleri belirli seviyelerde zaten. Tek tek isim vermeye gerek yok.”
    Trabzonspor gibi geçmişi büyük olan bir camianın her sene iddialı olması ve şampiyonluğa oynaması gerektiğini belirten Halil, bu sezon da öyle olacağının altını çizdi.
“Hamit’le Trabzonspor'da oynamak ister miydin?” şeklideki soruyu da, “Tabi ki, beraber oynamak isterdim.” diye cevapladı.
    Tecrübeli futbolcu, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Atletich Bilbao ile yapacakları maçlara ilişkin de şunları söyledi:
    “Benfica’ya şanssız bir şekilde elendik. Ancak UEFA Avrupa Ligi’nde turu atlayacağımızdan eminim. İstediğimiz performansı ortaya koyabilirsek buna rahatlıkla başarabiliriz.”
    Profesyonel yaşantında ilk golünü Borussia Mönchengladbach’a attığına işaret eden gurbetçi futbolcu, o gole ilişkin duygularını şöyle ifade etti:
    “İnsanın hayalidir o seviyelere gelip başarılı olmak. Kelimelerle anlatılacak bir şey değil. Bir anlamda hedefinize ulaşmanızın birinci basamağı gibi.”
    Halil, en sevdiği yemekler konusunda ise hamsiyi çok sevdiğini, ancak favorisinin annesinin yemekleri olduğunu belirtti.
CİHAN