Denizli Görme Engelliler Okulu, öğrencilerini sosyal ve akademik eğitimlerinin yanı sıra yetenekleri doğrultusunda sportif faaliyetlerle de destekliyor. Bu öğrencilerden judo sporunda Reyhan Yılmaz 63 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu. Diğer judocu Şeydanur Kaplan 48 kiloda Türkiye ikincisi oldu. 

Yüzme sporunda ise Alanya’da yapılan Türkiye Yüzme Şampiyonasında aynı okuldan Elfin Pehlivan 50 metre serbestte Türkiye ikincisi, Hüseyin Durmaz 50 m serbestte Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. 

Sporcularla birlikte Denizli Görme Engelliler Okulu Müdürü Mahmut Çiçek, Müdür Yardımcısı Muhammet Çamur, Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Atmaca ve Yüzme Antrenörü Mustafa Akyürek, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti. Sporculardan Reyhan Yılmaz, hedefinin milli takımla uluslar arası alanda madalyalar kazanmak olduğunu söyledi. 
Okul Müdürü Mahmut Çiçek, öğrencilerinin sosyal ve sportif beceriler ile donanmış, özgüveni tam bireyler olmalarını görmenin kendilerini mutlu ettiğini, başarının sporcuların çok çalışması sonucu elde edildiğini belirtti.  

MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILDILAR

Görme Engelli öğrencilerin sportif faaliyetlere katılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, onları destekleyen ve emek veren başta aileleri, okul yönetimi ile antrenörlerine teşekkür etti. Her bir çocuğun ayrı önem taşıdığı belirten İbanoğlu, özel eğitim veren kurumlara devletin her türlü imkanı sağladığını söyleyerek, sporcuların da gayretli çalışmaları ve azimleriyle bunun karşılığını verdiğini kaydetti.   
Sporculardan Reyhan Yılmaz ve Şeydanur Kaplan 20-26 Mart tarihlerinde Görme Engelliler Judo Milli Takım kampına katılacak.