Denizli'de düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" final müsabakaları ile sona erdi. 
Merkez Kapalı Spor Salonu'nda yapılan "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" ödül törenine Denizli Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Kıvrak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği 14-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği"ne 9 bin 750 öğrenci katılırken, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun yaptığı konuşmada, "Geleneksel oyunlarımızın bu tür etkinliklerle devam ettirilmesi ve yaşatılması çok önemli" dedi. 
Geleneklerin yeni nesillere aktarılırken çocukların da okul, ders maratonu arasında eğlenebilecekleri ve kaynaşabilecekleri bir ortam bulduklarını ifade eden Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, "Dereceye giren okullarımızı ve öğrencilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Şimdiden de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından geleneksel çocuk oyunlarında dereceye giren tüm öğrencilere madalyaları ve katılım belgeleri protokol üyelerince verildi.