Merkezefendi ilçe sınırları içinde bulunan 16 lise arasında gerçekleştirilen ‘Merkezefendi Kardeşlik Futbol Turnuvası’nda sona gelindi. Şampiyonlar ligi usulü grupların oluşturulduğu ligde mücadeleler kıyasıya oynanarak finalin adı belli oldu.
29 Mayıs’ta Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi final maçı oynayacak. Nefesler adeta tutulacak.
Aynı akşam İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3.’lük ve 4.’lük için kıyasıya mücadele verecek.
Miniklerle, protokol üyeleri arasında gösteri maçının da yapılacağı gecede Erbakır Fen Lisesi ile Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi müzik grubu öğrencileri müzik ziyafeti sunacak. Ödül törenin de yapılacağı muhteşem gece 18.30’dan itibaren Servergazi Stadı’nda başlayacak
Hedef kardeşlik
Turnuvayla liseli gençler arasında kardeşliğin pekiştirilmesini hedeflediklerini söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu,  “Merkezefendi Belediyesi olarak sınırlarımız içindeki liseler arasında turnuvamız kıyasıya geçen mücadelelerin ardından sona eriyor. İlk maçları lig usulü olan turnuvanın çeyrek finalini de tamamladık. 29 Mayıs’ta final mücadelemiz gerçekleşecek. Turnuvamızı inşallah Merkezefendi sağlıklı, mutlu ve kardeşçe yaşayan insanların ilçesi olacak felsefesine uygun olarak tamamlayacağız. Bu organizasyonun kardeşliği, arkadaşlığı pekiştirmenin yanı sıra sağlıklı yaşama da katkı koyacağına inanıyorum. Başarılı olan okullarımızı tebrik ediyorum ” dedi.