İSTANBUL (CİHAN)- Fenerbahçe Kulübü, bugün bir gazetede Senegalli futbolcuları Niang ve Dia'nın gece alemi yaptığına yönelik yayımlanan haberlerin yalan ve kasıtlı olduğunu duyurdu.
Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kısa bir süre önce yöneticilerimizin şampiyon olmamız halinde "The Billionare" adlı gece kulübünü kapatma ile ilgili telefon görüşmelerini "Aziz Yıldırım bahislere de müdahale etti" diye yazan Takvim Gazetesi yalan ve kasıtlı haberlerini sürdürüyor." ifadelerine yer verilirken, Gazetede bugün yayınlanan bir haberde futbolcular Niang ve Dia’nın bir partide çekilmiş fotoğrafları yayınlanarak iki akşam önce evlerinde "alem" yaptıkları öne sürüldüğü ve futbolcuları bu parti nedeniyle dünkü antrenmanda yorgun ve bitkin olduklarını yazarak yalan haberini perçinlemeye çalıştıkları dile getirildi.
Açıklamada, şöyle denildi: "Ancak söz konusu haberde kullanılan fotoğraflar 2010 yılı Eylül ayında Niang’ın kulübümüze transfer olması sebebiyle İstanbul’da futbolcumuz Dia’nın evinde verdiği bir partide çekilmiş fotoğraflardır. Kulübümüzün yaşadığı bu süreçte "alem" yapıldı izlenimi uyandırılmaya çalışılan ve bu şekilde yayınlanan fotoğraflar evde Fransa’dan çok sayıda davetlinin ve hatta Niang’ın eşinin de bulunduğu bir partidendir.
Takvim Gazetesi’ni bir kez daha kulübümüze karşı saygılı davranmaya ve yalan ve kasıtlı haberlere son vermeye davet ediyoruz. Bilyoner haberi konusunda yalan haber yaptıkları ortaya çıktığında tek satır düzeltme yayınlamayan Takvim Gazetesi’ne bir haber yapmadan önce tarafların görüş ve bilgilerine başvurmanın yaptıkları mesleğin en temel kuralı olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Takvim Gazetesi’nin bu yalan haberlerini kulübümüz ve camiamızdan özür dileyerek düzeltmelerini talep ediyoruz." CİHAN