Denizli'nin Gümüşler Mahallesi'nde 5 yıl önce akrabasının düğününde atılan maganda kurşunuyla dünyası yıkılan Murat Turan, hayata küsmedi. Omuriliğine isabet eden kurşun sonrası belden aşağısını kullanamayan Murat Turan, üç yıl hastanede tedavi gördü. Son bir yıldır da fizik tedavisi gören Turan, çeşitli sporlara yöneldi. Başta okçuluk olmak üzere çeşitli spor dallarını deneyen Turan, son olarak dansa merak sardı. 39'uncu Cadde Dans Akademisi'nde tanıştığı eğitmen Cennet Kösebaş'tan dans dersleri alan Turan, bir haftalık sürede 15 stil öğrendi. Partner Ecem Kösebaş ile çeşitli figürleri zorlanmadan sergileyen Turan, herkese örnek oldu. Hafta sonu düzenlenen gösteride kırmızı bir kostümle partneri Ecem Kösebaş ile birlikte sahne alan Turan, hayran bıraktı.

'DANS EDERKEN KENDİMDEN GEÇİYORUM'

Engeline rağmen hayatı yaşamayı sevdiğini vurgulayan Murat Turan, "Dans ederken kendimden geçiyorum. Dans etmek bedensel bir anlatımsa, bedeninin hareket edebilen kısımlarıyla dans etmek mümkün. Benim sadece ellerim ve kollarım hareket ediyorsa, onlarla dans ederim. Tekerlekli sandalyede olduğumu unutuyorum. Çok güzel ve farklı bir duygu. Dans ederken bana büyük destek olan partnerim Ecem Kösebaş'a da teşekkür ediyorum. Ayrıca dans eğitmenlerime de ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Murat Turan'ın hayata bağlılığına hayran kaldıklarını söyleyen Dans Eğitmeni Cennet Kösebaş, "Murat tekerlekli sandalyeye bağımlı ancak hayata tutunması ile örnek olacak biri. Bir hafta gibi kısa bir sürede inanılmaz bir başarı yakaladı. İlerleyen yıllarda bu işi profesyonel anlamda yapabilecek biri. Kendisi de dans ile profesyonel olarak ilgilenmek istiyor" dedi. - Denizli