Sinpaş Denizli Basket Pazar günü PAÜ Arena’da Federasyon Kupası ilk maçında Eskişehir Basket ile saat 15.15’te karşılaşacak. Maç öncesi Federasyon Kupası ile ilgili takımımızın görüşleri şu şekilde:
Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Beştaş: Federasyon Kupası’nın ilk defa Denizli’de oynanacak olması şehrimiz ve kulübümüz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. On sekiz takım beş gün süreyle çok güzel mücadeleler olacaktır, tabii bizim için önemli olan şehrimizi tanıtmak ve maçların centilmence bir havada geçmesidir. On sekiz kulübümüzü ilimizde ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Federasyon Kupası’nın Denizli’de oynanacak olmasından dolayı Federasyon Başkanımız sayın Harun Erdenay’a, TBF Yönetim Kurulu üyelerine, TBF Ligler Direktörümüz sayın Ayhan Özgümüş’e ve Koordinasyon Kurulu Başkanımız sayın Derya Baltalı’ya sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah ilimizi layıkıyla temsil ederiz. Tabii biz bu maçları hazırlık maçları gözüyle görüyoruz, Federasyon Kupası tabii çok önemli bir kupa geçen sene biliyorsunuz Afyon ve Bursa’da çok başarılı olarak finale kadar yükselmiştik. Takımımız daha istediğimiz seviyede değil, lige başlayıncaya kadar tam manasıyla hazır olacağımızı düşünüyorum. Teknik heyetime ve oyuncularıma güveniyorum.
Coach Hakan Yavuz: Şu anda bu maçlara her takım kadar hazırız. Tabii kısa oyuncumuzun geç gelişi, Robert Lowery’in son anda takım dışında kalması bizim hesaplarımızı biraz şaşırttı ama biz bu turnuvada grubumuzda ilk ikiye girip, son altıya kalıp finallere gitmek istiyoruz.
2. Kaptan Sercan Ergin: Taraftarımıza bu sene takımı izlemekten zevk alacakları, mücadeleyi seven, sonuna kadar savaşan bir takım izlettireceğimizi düşünüyorum. Önceki yıllarda olduğu gibi taraftarımızın desteği takımımız için çok önemli olduğunu biliyoruz ve bizim başarımız için her maç geçen seneki gibi taraftarlarımızın desteğini bekliyoruz. Federasyon Kupası sezon öncesi takımların lige hazırlanırken kendilerinin ne seviyede olduklarını görebilecekleri en ciddi provalardan biri olduğunu söyleyebilirim. Federasyon Kupası’nda öncelikli hedefimiz ikinci tura kalıp, ikinci turda da sonuna kadar gitmek istiyoruz. Takım olarak da takım içindeki arkadaşlık, uyum çok güzel, daha önce birlikte oynayan oyuncular var, yeni tanıdığımız oyuncular var ama çoğunluk olarak birbirini tamamlayan ve anlaşan güzel bir takım olduğumuzu düşünüyorum.
Tony Easley: Federasyon Kupası’nda hedefimiz kazanmak, hiçbir zaman kaybetmek için sahaya çıkmadım, her zaman ki hedefim kazanmak oldu. Takımımız aile gibi, iki haftadır buradayım ama sanki bütün yaz birlikteymişiz gibi hissediyorum. Coach Hakan Yavuz çok iyi bir insan ve öğretici takıma çabuk adapte olmamda çok yardımcı oldu.

RAKİPLERİMİZİ TANIYALIM
Eskişehir Basket:
Geçen yıl bir üst ligde mücadele edip küme düşen Eskişehir Basket, sezon öncesi teknik heyet ve oyuncu kadrosunda revizyona giderek başladı. Eskişehir Basket’te Baş antrenörlüğe Metin Ağırbaşoğlu getirildi. Kadrosunda deneyimli oyuncu Melih Sevda, geçen yılı TB2L’de mücadele eden takımlarda tamamlayan Leemire Goldwire ve Marshall Moses gibi oyuncular yer alıyor.
Sakarya BŞB:
Geçen yıl eski adıyla TB2L’de yarı finalde elenen Adapazarı ekibi sezon öncesi eski coachumuz Okan Çevik ile anlaştı. Takım bir çok transfere imza atarken kadroda Kerem Özkan, Can Akın ve Seans Evans gibi önemli isimler yer alıyor.
Tofaş:
Geçen yıl bir üst ligde mücadele eden Bursa ekibi küme düşmesine rağmen bu yıla TBL’ye İddaalı bir kadro kurularak başladı ve başantrenörlüğe Orhun Ene getirildi. Birçok yeni adıyla Süper Basketbol Ligi’nden oyuncu transfer eden Tofaş’ın en önemli transferleri Kaya Peker, Sammy Mejia ve Barış Ermiş olarak gözüküyor.
Bandırma Kırmızı:
Geçen yıl TB3L’de mücadele eden Bandırma Kırmızı lige yükselerek TBL’de yer almayı başardı. Genç oyunculardan kurulu takımın Baş antrenörlüğünü Menderes Gümüşdal yapıyor. Kadrolarında en dikkat edici isimler olarak Japonya’dan transfer ettikleri Desahun Stephens ve yeni çaylak Phil Greene bulunuyor.
İstanbul DSİ:
Geçen yıl TB2L’de 16. sırada tamamlayarak kıl payı küme düşmekten kurtulan İstanbul ekibi geçen yıla oranla daha iyi bir kadro kurarak sezona başladılar. Erkan Kaplanoğlu'nun yönettiği takım sezon başında Gelişim Koleji’nden Derek Williams, Muratbey Uşak Sportif’ten Erdinç Balto ve Mikhael Hopkins gibi önemli isimleri kadrolarına kattılar.