Engelli vücut geliştirmede Kainat Avrupa ve üç kez de dünya şampiyonu olan İzmir Foçalı Herkül olarak bilinen Tolga Murat Balıkçı, ‘Ağırlık Tutma Yarışması’nda dünya rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.
Kanal D’de yayınlanan Rekorlar Dünyası isimli programa yarışmacı olarak katılan Balıkçı, 1 dakika 26 saniye, 14 salise ile eski dünya rekortmenliğini elinde bulunduran Alman sporcu Patrik Baboumıan ile karşı karşıya geldi. Güçlü rakibiyle birlikte ağırlığı tutmaya başlayan Balıkçı, sadece Patrik’i yenmeyi başarmadı, ona ait eski dünya rekortmenliğini de 1 dakika 28 saniye ile egale ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na adını altın harflerle yazdırdı.
Ülkesini birincilik kürsüsünde temsil etmekten her zaman gurur duyduğunu belirten dünya rekortmeni Balıkçı, şunları söyledi: “Uluslararası arenada engelli olmayan sporculara karşı yarışarak ülkemi birincilik kürsüsünde temsil etmenin ve yeni bir dünya rekorunu ülkeme kazandırmanın gururunu yaşıyorum, bu başarımı bana baba şefkatiyle yaklaşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yılırım'a hediye ediyorum.”
Balıkçı, kariyerine yoğun müsabaka taleplerinden dolayı devam edebileceğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Amatör vücut geliştirme kariyerime geçtiğimiz günlerde son verdiğimi açıklamıştım. Uluslararası dünya müsabakalarından çeşitli davetler almaktayız. Guinness rekor müsabakasının yorgunluğunu daha üzerimizden atamadık ilerleyen zamanlarda eğer bir proje olursa mutlaka halkımızı bilgilendireceğiz.”