Denizli’de yaşayan engelli 5 genç, okçuluk sporu sayesinde yeniden hayata tutundu.
Bir çok spor branşında engelli olmayan sporculara göre ulaşılması güç başarıları elde eden bedensel engelli sporcular, şimdi de okçuluk branşında başarıya kilitlendi. Denizli’de uzun yıllardır 4 kulüp çatısı altında hizmet veren okçuluk branşında Engelli Okçuluk Takımı kuruldu. Denizli Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü Okçuluk Kulübü sporcuları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bedensel engelli sporculardan oluşan 5 kişilik ekip yaklaşık 2 aydır çalışmalarını sürdürüyor. Hayata küsmeyen ve yaşadıkları kötü olaylara rağmen yaşama tutunabilen ve yaptıkları spor ile de imkansızı başarabileceklerini gösteren 5 azimli genç, okçuluk branşında milli takımı hedefliyor.
Doğan Çınar (21), Abdullah Yorulmaz (29), Gönül Aslantürk (26), Ümit Tosun (31) ve Murat Turan (37) isimli engelli sporcular, Denizli Atatürk Stadyumu’nda bir araya gelerek antrenman yapıyor.
Doğuştan iki ayağını kullanamayan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olan Doğan Çınar, antrenmanlara tekerlekli sandalyesiyle gelirken, motosiklet kazası sonrası sakat kalan Abdullah Yorulmaz ise okçuluk branşında çok başarılı olacağına inandığını söyledi.
Engelli okçuluk takımının tek bayan sporcusu olan Gönül Aslantürk ise elde edecekleri başarılar ile herkesi kendilerine hayran bırakacaklarını belirterek, ''Hedefim bu sporu milli takım formasını giyene kadar sürdürmek. Daha sonra Avrupa'da ülkemi temsil etmek istiyorum. Kulübümüz ve antrenörümüz bize her konuda destek oluyor. Onların desteği ile daha büyük başarılar kazanacağımıza inanıyorum" dedi.
Diğer engelli okçular Ümit Tosun ve Murat Turan da çok çalıştıklarını ve milli takımı hedeflediklerini söylediler.
Bünyelerinde engelli kategorisinde sporcu yer almadığını ancak 1 ay önce talebin fazla olması nedeni ile engelli kategorisinde de branş açtıklarını belirten Okçuluk İl Temsilcisi Nursen Çokak, "Bu sporcular hepsi birbirinden yetenekli ve azimli. Bedensel engelli ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olmalarına rağmen hayata tutunmayı başarmışlar. Her idmana zamanında geliyorlar ve idmande her çalışmayı eksiksiz yapıyorlar. Çok çabuk öğreniyorlar ve gelişimleri çok hızlı gidiyor. Önümüzde Aralık ayında Türkiye Şampiyonası var. Normal sporcular ile birlikte bu şampiyonada hepsine yer vereceğiz. Bu sporcularımızdan bir kaçını milli takıma kazandırabilirsek bizim için çok iyi olacak’’ dedi.