Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından düzenlenen "Engellere Takılma, Şenliğe Katıl" organizasyonunda engelliler hem spor yaptı hem gönüllerince eğlendi.
PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksekokulu tarafından ‘Engellilerde Spor’ dersi kapsamında düzenlenen etkinliğe 170’e yakın zihinsel, bedensel ve görme engelli sporcu katıldı. Etkinlikte görme engelliler goalball oynayıp tırmanma duvarına çıkarken, işitme engelliler dans ve halk oyunları gösterisi sundu. Zihinsel engellilerden bazıları basketbol, futbol oynadı, bazıları da mehter takımı kurarak konser verdi. Bedensel engelliler ise tekerlekli sandalye basketbolu ve oturarak voleybol oynadı.
Bedensel engellilerin basketbol maçı heyecan içinde geçerken, zihinsel engelli öğrencilerin oynadığı halk oyunları da büyük alkış aldı. Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılarak büyük ilgi toplayan işitme engelli öğrencilerden oluşan Sessiz Dans isimli grubun gösterisi de izleyiciler tarafından beğenildi. PAÜ öğrencilerinin bedensel engellilerle oturarak voleybol oynaması ise ilginç görüntüler oluşturdu.
PAÜ Öğretim Üyesi Tansu Yaan, şenliği bu yıl üçüncü kez düzenlediklerini belirterek, "Engellilerde Spor dersi kapsamında böyle bir organizasyon yapıyoruz. Bu Türkiye’de bir ilk sayılabilir çünkü tüm engellilere sesleniyoruz. Tüm engellilerimize burada spor etkinlikleriyle moral vermeye çalışıyoruz. Onların da spor yapabileceğini göstermeye çalışıyoruz" dedi. 
Etkinlik engelli sporculara verilen madalyalarla sona erdi.