ANKARA (CİHAN)- Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası renkli görüntülere de sahne oldu. Federasyon başkanı Esat Delihasan'ın başrolde olduğu renkli görüntüler büyük ilgi çekti.
    Türkiye'nin şampiyonluğu ile sona eren Avrupa Bölgeler Şampiyonası'nın bitmesiyle birlikte şampiyonın yapıldığı Büyük Anadolu Oteli'nde renkli görüntüler yaşandı. Doğum günü sürpriziyle karşılaşan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, daha sonra şampiyon karetegi giyerek şampiyon karetecilere meydan okudu.

    DOĞUM GÜNÜNDE GELEN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
    Türkiye'nin 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya ile madalyaları silip süpürdüğü ve takım halinde Avrupa Şampiyonu olduğu, şampiyonanın sonunda Başkan Esat Delihasan'a doğum günü sürprizi yapıldı.
    Şampiyonluğun mutluluğunu yaşayan genç başkan bir anda karşısında doğum günü pastasını görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Tatami'ye getirilen pastayı önce üfleyen, daha sonra ise kesen Delihasan 42 yaşına Avrupa Şampiyonluğu kazandığı gün girmiş oldu.
    Kendisine en güzel doğum günü hediyesini veren şampiyon kareteciler, daha sonra bir anda Esat Delihasan'ın omuzlara alarak havaya attı.

    BAŞKAN TATAMİYE ÇIKARSA
    Türkiye'nin takım halinde şampiyon olması ve kusursuz bir organizasyonun geride kalması kuşkusuz en çok federazyon başkanı Esat Delihasan'ı rahatlattı.
    Şampiyonanın sonunda sporculuk günlerini hatırlayan Başkan Delihasan siyah kuşaklı karategiyi giydikten sonra kendisini tatamiye attı. Başkan, ilk olarak Dünya karetesinin efsane ismi Haldun Alagaş ile bir gösteri maçı yaptı.
    Şampiyon karatecinin hamlelerini ustalıkla atlatan Başkan Delihasan, yaptığı hareketlerle kendisine adeta 'Turnuvaya katılsa madalya kazanırdı' dedirtti. Esat Delihasan, daha sonra 50 kiloda Avrupa Bayanlar Kumite Şampiyona Serap Özçelik ile karşılaştı.
    Büyük bir ilgiyle izlenen karşılaşmada dostluk içinde geçti ve berabere sona erdi. Maçın ardından karatecilerin toplu halde Başkan Delihasan'a hücüm etmeleri ve genç başkanın çeviklikle buna karşılık vermesi büyük alkış aldı.
CİHAN