Samsun’da yapılan 1. İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası’nın finalinde Hırvatistan’a yenilerek ikinci olan Türkiye’nin kadrosunda yer alan sporcu ve teknik delege Denizli'nin gururu oldu.
Samsun’da gerçekleşen 1. İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası finalinde Türkiye, Hırvatistan ile karşılaştı. Hırvatistan, Türkiye’yi 30-18 mağlup ederek şampiyon olurken, Türkiye dünya ikincisi oldu. Türkiye’ye ikincilik kupasını İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan verdi. Türkiye İşitme Engelliler Takımı’nda yer alan iki Denizlili, şehrin gururu oldu.
Denizli İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı ve Hentbol Teknik Delegesi Mehmet Sarıoğlu ve milli sporcu Mehmet Ünsal, alınan ikincilikten dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.
Sarıoğlu, şampiyonada güzel maçlar çıkardıklarını belirterek, "Finalde yenilerek ikinci olduk. Takım olarak çok mutlu olduk. Bundan sonra daha fazla çalışarak daha iyi sonuçlar elde edeceğiz. Denizli’yi temsil ettiğimiz için de çok mutluyuz. Denizli Valiliği’nden ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden destek bekliyoruz" dedi.