HABERDENİZLİ.COM (AA)

28-30 Eylül tarihlerinde Makedonya'nın başkenti Üsküp'te gerçekleştirilen Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası'nın  final maçında Rus rakibini yenerek altın madalya kazanan 55 yaşındaki Koyan, turnuva dönüşü Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ziyaretinde şampiyonaya çok iyi bir programla hazırlandığını anlatan Koyan, 8 ay süren diyet ve çalışma programıyla 110 kilogram ağırlıktan 70 kilograma düştüğünü ifade etti.

Sporcu Zafer Koyan, önceki yıllarda sakatlıkları dolayısıyla şampiyonalarda madalya elde edemediğini aktararak, şunları kaydetti:

"Makedonya'da atalarımızdan kalan mirasları görünce ayrı bir güç ve ilham aldım. Güçlü rakiplerimi bir nevi bu manevi duyguyla mağlup ederek finale kaldım. Finalde, 10 kez dünya şampiyonu olan ve son dünya şampiyonu Rus güreşçiyle karşılaştım. Güçlü rakibimi 4-3 yenip zafere ulaştım."

Milli duygularla kürsüye çıkıp İstiklal Marşı'nı okutmanın gururunu yaşadığını vurgulayan Koyan, bu duygunun paha biçilemez olduğunu dile getirdi.

İbanoğlu ise, şampiyon olarak büyük bir başarıya imza atan Zafer Koyan'ı tebrik etti.

Azim, disiplin ve çalışmanın başarıyı beraberinde getirdiğini şampiyon güreşçilerinin bir kez daha gösterdiğini vurgulayan İbanoğlu, "Elde ettiği dünya şampiyonluğu ile en çok Denizli'yi ve Çameli'yi gururlandıran güreşçimize her zaman destek veriyoruz. 55 yaşındaki sporcumuz çalışarak nelerin başarılabileceğini tüm Türkiye'ye göstermiştir." ifadelerini kullandı.