PTT 1. Lig’in 9. hafta maçında Mersin İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Denizlispor'a 1-0 mağlup oldu.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, maçın geneline baktıklarında geçmiş maçlara oranla tempolarının düşük, daha az mücadele eden ve daha az pozisyona giren bir takım görüntüsünde olduklarını söyledi.
Normalde oyun dışında 25-30 dakika topun kalacağını ancak bu maçta oyunda 25-30 dakika topun kaldığını belirten Kutlu, “Rakibimiz çok fazla vakit harcadı. Hakemde buna müsaade etti. Buda bizim oyun düzenimizi kurmamızı engelledi. Bunun yanında rakibimizin çok sayıda oyuncusu ikinci sarıdan oyun dışında kalması lazımdı ancak hakem bunu da yapmadı. Kötü bir hakem yönetimi vardı. Bunun üstüne bizde iyi oynamayınca mağlup olduk. Denizlispor da maç boyunca kapandı. Onları açamadık. Kanatlara iyi inemedik. Maçın hakimi bizdik. Her an gol atabilecek bizdik ancak duran toptan gol yedik. Kazansaydık haftayı lider kapatacaktık. Mağlup olduk. Yolumuza davam edeceğiz. Koyduğumuz hedefe lig sonunda ulaşacağımızı umuyorum” diye konuştu.
Mersin İdmanyurdu’nun oyuncusu Nurullah Kaya ise Denizlispor’un kendilerinden daha çok mücadele ettiğini kaydederek, “İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Bir türlü ritmi yakalayamadık. Denizlispor maçı daha isteyen takımdı. Onlar bir tane pozisyon buldu ve bunu değerlendirdi. Bizim pozisyonumuz yoktu. Önümüzde bir Adana Demirspor maçı var. Bu maçı galibiyetle kapatıp, bu maçı telefi etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Mersin İdmanyurdu’nun oyuncusu Eren Tozlu da rakiplerinin puan kaybettiği haftada kazanmak istedikleri belirterek, “Pozisyon bulmakta zorlandık. Galibiyetten dolayı Denizspor’u kutluyorum. Önümüzde önemli bir Adana Demirspor maçı var. O maçı kazanıp, bu mağlubiyeti unutturmak istiyoruz” dedi.

DENİZLİSPOR CEPHESİ
Denizlispor Teknik Direktörü Ümit Turmuş, şu anda Denizlispor’a futbol anlayışını yerleştirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Bugün rakibimizi oynatmadan oynamaya çalıştık. Topun onlarda olduğu dakikalarda çok iyi oynadık ve mücadele ettik. Mersin İdmanyurdu takımı rahat pozisyon bulmadı. Maçın sonuna kadar pozisyon vermedik. Biz de fazla üretmedik. Golden sonra arkada pozisyon bulduk. Maç 1-0 bitti. Gerçekten maç öncesi hiç kimsenin aklından endişe geçmedi. Bizim aklımızdan yenilgi geçmedi. Biz burada ya berabere yada yeneriz diyorduk. Nitekim düşündüklerimiz olduk. Galibiyetle Denizli’ye dönüyoruz. Takımımıza bundan sonraki maçlarda güveniyoruz. Yeni yönetim geldi. Maç öncesi yönetim telekonferans ile futbolcularla konuştu. Bu futbol adına güzeldi. Yeni yönetimle birlikte güzel günler geçireceğimizi umuyorum. Mersin İdmanyurdu ligin iyi takımlarından biri. Onlar da kendi yollarında mutlaka iyi ilerleyecektir. Diğer maçlarda kendilerine başarılar diliyoruz. Biz rakibi oynatmadan oynamaya çalıştık” ifadelerini kullandı.
Denizlispor’un oyuncusu Mert Çakar ise kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Uzun bir adana sonra galibiz. Bugün iyi mücadele ettik. Bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Buraya inanarak geldik. Geçen hafta bu galibiyetin sinyalini vermiştik. Bu mücadeleyi devam ettirdiğimiz sürece galibiyetlerin devamının geleceğine inanıyorum. Herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Denizlispor’un oyuncusu Bülent Ertuğrul da bugün Mersin’e inanarak geldiklerine dikkat çekerek, “Mersin’in gücünü biliyorduk. Bugün maçtan hiç kopmadık. Mersin gibi zor bir deplasmanda kazandığımız için mutluyuz” dedi.