Cuma günü Bandırmaspor maçında takımının başında sahaya çıkacak olan Selahattin Dervent, "Denizli'yi ve Denizlispor'u tanıyorum. Sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz" dedi.  

Ali Tandoğan'ın sportif direktörlüğe getirilmesinin ardından teknik adam arayışına başlayan yeşil siyahlılar, uzun süre Oğuz Çetin'le görüşmüş ancak anlaşma sağlayamamıştı. Elvir Baliç, Yıldıray Baştürk gibi isimleri de gündemine alan yönetim, son olarak takımı daha önce de çalıştıran Serdat Dayat'la anlaşma zemini aramış ancak başarılı olamamıştı.

Yönetimin Denizli'ye davet ettiği Dervent'le yapılan görüşme, uzlaşmayla sonuçlandı ve tecrübeli teknik adam bu sabah 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Süleyman Urkay'ın ilk kez başkanlık koltuğuna oturduğu 2012-13 sezonunda da Denizlispor'u çalıştıran 49 yaşındaki Dervent, 21 maçta 5 galibiyet, 9 mağlubiyet, 7 beraberlik almıştı. 27 ve 30'uncu haftalar arasında üst üste gelen Konyaspor, Kayseri Erciyesspor, Adanaspor ve Karşıyaka yenilgilerinin ardından görevi bırakan Dervent'in yerine Özcan Bizati getirilmiş ve yeşil-siyahlı ekip son 2 maçta aldığı galibiyetlerle düşmekten kurtulmuştu.

DHA