Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Denizlispor, Bucaspor'da forma giyen tecrübeli futbolcu Ragıp Başdağ'la bir yıllık sözleşme imzaladı. Ayrıca 33 yaşındaki Başdağ’ın, kaptanlığa getirileceği açıklandı.
İmza törenine katılan Denizlispor Kulübü Başkanı Hasan Kıbrıslıoğlu, “Ragıp’la bir süredir görüşüyorduk. Takımımıza kaptanlık ve ağabeylik yapabilecek yapıda, kişilikli ve yetenekli olduğunu bildiğimiz için kendisiyle bir yıllığına anlaştık.” dedi. Ragıp’ın takıma büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirten Kıbrıslıoğlu “Takımımızın kaptanlığı basında da yer alıyor. Ona yetki vereceğiz.” şeklinde konuştu. Ragıp Başdağ da, “İnşallah hedefi olan bir kulübe geldim. Bu hedefleri başarma adına ben de elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağım. Denizlispor, Süper Lig'i hak ediyor.” dedi.

'FENERBAHÇE DÜŞERSE, BANK ASYA’NIN DEĞERİ ARTAR'
Fenerbahçe’nin 2005-2006 sezonundaki son oynadığı ve kaybettiği Denizlispor maçıyla ilgili haberlerin sorulması üzerine o dönemde yönetimde bulunan Hasan Kıbrıslıoğlu, takımının bu işlerin içinde hiç olmadığını söyledi. Kıbrıslıoğlu, “Etik değerlere önem veren bir kulüp. Bugün itibarıyla adı bile geçmiyor fakat sürekli bu konuda Fenerbahçe Başkanı’ndan açıklamalar geldi ve geliyor. Artık bu konuların kapanması ve spor camiasının futbolla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Dönemin Denizlispor başkanı açıklamalar yaptı, başka açıklanacak bir şey yok.” diye konuştu.
Fenerbahçe ligden düşürülürse Bank Asya 1. Lig’in değerinin artıp atmayacağıyla ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi: “Umarım bu tür şeyler olmaz. Bunlar Türk futboluna zarar veriyor, marka değerini düşürüyor. Fenerbahçe büyük bir camia, böyle bir şey olursa Bank Asya’nın değeri biraz daha artar diye düşünüyorum.” Kıbrıslıoğlu, şike soruşturması sebebiyle liglerin 15 gün ertelenebileceğini sözlerine ekledi. CİHAN