HABERDENİZLİ.COM

14-16 Eylül tarihlerinde Ordu’da gerçekleşen Görme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonasında, Denizli Görme Engelliler Okulu Spor Kulübünden 50 kg'da Enes Malik Tuluk Türkiye Şampiyonu oldu. +73 kg’da Ali Osman Kabak ise Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyaya uzandı. Taekwondo’da ise İstanbul’da gerçekleşen Başkanlık Kupası yarışmalarında 68 kg’da Arzu Kavsara Türkiye üçüncüsü oldu.

JUDOCULARIN HEDEFİ OLİMPİYATLAR

Başarılı sporcular ile antrenörleri şampiyona dönüşü Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti. Judo Türkiye Şampiyonası için çok çalıştıklarını söyleyen her iki judocu, sporu sevdiklerini ve tüm engelleri sporla aşabilecek güçlerinin olduğunu dile getirdi. Zamanla şimdi elde ettikleri başarının çok üstüne çıkmak istediklerini söyleyen sporcular, olimpiyatlarda ayyıldızlı formayla ülkemizi temsil etmek istediklerini söyledi.

ARZU KAVSARA BOSNA-HERSEK YOLCUSU

Taekwondo 6. Başkanlık Kupasında Denizli’yi temsil eden Tuana Spor Kulübü sporcusu Arzu Kavsara 68 kg’da bronz madalyanın sahibi oldu. Başarılı sporcu, bu sonucun ardından ilerleyen günlerde Bosna-Hersek’te düzenlenecek Avrupa Gençler Taekwondo Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

İBANOĞLU SPORCULARI TEBRİK ETTİ

Denizlili sporcuların özellikle son dönemde tüm branşlarda yükselen bir başarı grafiği çizdiğini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, elde edilen başarıdan dolayı sporcuları, antrenörlerini ve sporcu ailelerini kutladı. Sporun insanlara kazandırdıklarının saymakla bitmeyeceğini ifade eden İbanoğlu, hareketli bir yaşam, enerjinin doğru kullanılması, dinamizm gibi unsurların yanında turnuvalara ve şampiyonalara katılarak farklı kültürleri görme, farklı ülkelere seyahat etme imkanı tanıdığını da dile getirdi.