3-8 Mayıs’ta İspanya’da gerçekleşen Vücut geliştirme ve fitness Avrupa Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı tam 23 kupa kazandı. Büyük erkekler atletik fizikte ise Denizlili genç sporcu Murat Akköse bu kategorideki ilk altın madalyayı Türkiye’ye kazandıran isim oldu. Murat Akköse ilk kez geldiği Avrupa Şampiyonası’nda tüm favori sporcuları geride bırakıp altın madalyanın sahibi oldu.

İspanya’dan Avrupa şampiyonu ünvanıyla Türkiye’ye dönen Akköse, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş ile Denizli Gazeticiler Cemiyeti’nde kameraların karşınsa geçti.  Serinhisar Belediyesi’nin sponsorluğunda Avrupa Şampiyonasına giden Akköse,  sıradaki hedefinin dünya şampiyonasında başarı elde etmek olduğunu açıkladı. 

Ülkemizde ve Denizli’de keşfedilmeyi bekleyen nice Muratların olduğunu söyleyen Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, “Murat’ın bu başarısı bizi gururlandırdı. Kendisi bizden sponsorluk için talepte bulunduğunda koşulsuz olarak kabul ettik. Kendisini önceden beri tanıdığımız için onun Avrupa’dan dereceyle döneceğine emindik. Murat bizden sponsorluk talep ettiğinde eğer bizim imkanlarımız buna yetmeseydi  yine de Murat’ın Avrupa şampiyonasına gitmesi için gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerekse özel sektörden olsun Murat’ın Avrupa şampiyonasına gitmesi için gerekli sponsoru bulacaktık. Buna gerek kalmadı ama Ben buradan işadamlarımızın Murat gibi sporcularımıza sahip çıkmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı. 
 
Yaklaşık 10 senedir vücut geliştirme sporuyla ilgilendiğini söyleyen Akköse, emeklerinin karşılığını bu şampiyona da aldığını söyledi.