HABERDENİZLİ.COM

18-21 Aralık tarihlerinde Antalya’nın Kemer İlçesinde düzenlenen şampiyona, kıyasıya mücadelerle geçti.  Kimisi ellerinden, kimisi ise ayak ve bacaklarından engelli olan genç sporcuların gösterdikleri çaba, izleyiciler tarafından da büyük takdir toplayarak yoğun alkışlarla karşılandı. Denizli’den Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde Eğitmen İpek Köse’nin yetiştirdiği badminton oyuncuları, şampiyonaya 7 kişilik ekipleriyle katıldı. Zorlu geçen maçlarda sporcular rakiplerine karşı üstünlük sağlamak için büyük çaba sarfetti. Üç gün süren Şampiyonada sonuçlar, Denizli için oldukça parlak oldu. İki ay gibi kısa ama yoğun bir çalışmanın sonucunda sıfırdan başlayarak kendilerini geliştiren sporcular, karşılarında çok uzun yıllardır raket tutan sporculara karşı büyük bir performans sergilediler.  

Denizlili Sporculardan Bayram Gezer, tek erkeklerde yarışmaya Konya’dan katılan İlker Tuzcu ve Burak Ay’dan sonra Türkiye üçüncülüğünü elde ederken Mix’de yarışan Zehra Orhan ise Türkiye beşincisi oldu. Şampiyona, dereceye giren sporculara madalyalarının sunulmasıyla son buldu. 

Gösterdikleri performans ve aldıkları dereceyle dikkatleri üzerlerine çeken Denizlili Badmintonculardan 4 tanesi ise, 25 ile 31 ocak arasında Antalya’da düzenlenecek olan özel kamp eğitimine seçildiler. Yarışma sonrasında hocaları İpek Köse ile beraber Denizli’ye dönen Bedensel Engelli Sporcular, çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiler. İleride daha yüksek dereceler elde etmek için Denizli Gençlik Hizmet Hizmetleri Kapalı Spor Salonunda idmanlarını sürdüren sporcular, elde ettikleri başarılarını ileride daha da yükseltmek azminde olduklarını ifade ettiler. Bayram Gezer ve Zehra Orhan, engelli olmanın hiçbir şekilde hayattan geri durmayı gerektirmediğine vurgu yaparak önemli olanın her türlü engeli aşmak için gerekli irade ve azime sahip olmak olduğuna dikkat çektiler.