Türkiye Satranç Federasyonu tarafından organize edilen, 21 Ocak 2017 tarihinde başlayan Türkiye Küçükler, Türkiye Yıldızlar ve Türkiye Emektarlar Şampiyonaları 6 gün süren 9 turluk mücadelelerin ardından 27 Ocak'ta sona erdi.

2457 SPORCU YARIŞTI

TSF, Türkiye'nin 81 ilinden ve KKTC'den rekor sayıdaki 2 bin 457 sporcunun katılımı ile en geniş kapsamlı organizasyonunu yaptı. Türkiye Şampiyonası'nda toplamda 2457 sporcu yarıştı. Şampiyonanın ardından 220 sporcu Türkiye Küçükler ve Yıldızlar altyapı Ulusal takım havuzuna girmeye hak kazandı.
 

SATRANÇTA SPORCU SAYISI 700 BİNİ AŞTI

Ödül töreni konuklarından Avrupa Satranç Birliği (ECU) Başkanı Zurab Azmaiparashvili bir konuşma yaparak, 700 bini aşan lisanslı sporcu sayısı ile birçok ülkeyi geride bırakan ve örnek teşkil eden Türk satrancının, Küçükler ve Yıldızlarda çok güçlü bir potansiyeli olduğunu vurguladı.
 

BATUHAN ÖZEN TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Denizli Satranç İl Temsilciliği de şampiyonaya geçtiğimiz haftalarda yaptığı İl birinciliği turnuvasıyla hazırlanarak yoğun bir katılım gerçekleştirdi. Denizli kafilesinde Yıldızlar kategorisinde 29, küçükler kategorisinde 69 sporcu yer aldı. Denizli kafilesini sporcu aileleri de Antalya’ya gelerek yalnız bırakmadı. 6. Günün sonunda yapılan ödül töreninde Batuhan Özen 17 yaş Türkiye birincisi olarak Denizli’nin gururu oldu. 
 

10 SPORCU MİLLİ TAKIMDA

Şampiyona sonunda Denizlili sporculardan Batuhan Özen, Poyraz Dursun, İlayda Kaygısız, Gülenay Aydin, Hatice Su Koyuncu, Ceylin Tikveşli, Nehir Tokat, Ali Tütüncü, Yiğit Sarp Çallıoğlu, Gülin Dönmez Türk Milli Takımına şeçildiler.

Türkiye Şampiyonasında iz bırakan ve dereceye giren Denizlili sporcular şu şekilde oluştu.

Yıldızlar kategorisinde:
17 yaş genel Türkiye 1. si Batuhan Özen
16 yaş kızlar Türkiye 2. si Poyraz Dursun 
14 yaş kızlar Türkiye 3. sü Ilayda Kaygisiz
18 yaş kızlar Türkiye 6. Berfin Koç
16 yaş genel Türkiye 9. su Anıl Karahan
15 yaş genel Türkiye 13. sü Emre Kırılmaz 
15 yaş kızlar Türkiye 13. sü Alara Zeycan
Küçükler kategorisinde:
11 yaş kızlar Türkiye 3. sü Gülenay Aydin
11 yaş kızlar Türkiye 5. si Hatice Su Koyuncu
12 yaş kızlar Türkiye 7. si Ceylin Tikveşli
12 yaş kızlar Türkiye 8. si Nehir Tokat 
11 yaş genel Türkiye 7. si Yiğit Sarp Çallıoğlu
10 yaş genel Türkiye 10. su Ali Tütüncü
10 Yaş kızlar Türkiye 9. su Gülin Dönmez