Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Bağbaşı Mahallesi'nde belediyeye ait açık yüzme havuzunda düzenlenen ücretsiz yüzme kurslarına katılan çocukları ve velilerini ziyaret etti.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Bağbaşı Mahallesi'nde belediyeye ait açık yüzme havuzunda düzenlenen ücretsiz yüzme kurslarına katılan çocukları ve velilerini ziyaret etti. Başkan Zolan'ın ziyareti çocukları heyecanlandırırken veliler ise kurs için teşekkürlerini iletti. Çocuklar ile yakından ilgilenen ve bir süre verilen eğitimi izleyen Başkan Zolan, "Denizli halkının fiziksel ve ruhsal sağlığını güçlendirmek, yeteneklerini geliştirmek için ne gerekiyorsa yapmaya gayret sarf ediyoruz. İnsanımızın sosyal yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefiyle Denizli'ye önemli tesisler kazandırdık. Tüm spor tesislerinde kent sakinlerinin çağdaş koşullarda, düzenli ve bilinçli spor yapmasına yönelik çeşitli imkanlar sunuyoruz. Denizli'de spor sevgisi ve bilincini kazandırarak çağdaş ve kaliteli yöntemlerle spor yapma alışkanlığını yaygınlaştırmak istiyoruz. Bunun yolu da çocuklardan geçiyor. Bu gün burada onlarla birlikte olmaktan öğrendiklerini görmekten son derece mutluyum" dedi.
Tesisin belediye tarafından bu yıl hizmete sokulduğunu dile getiren Başkan Zolan," Bu yaz döneminde burada çocuklarımıza kurs vermeye başladık. Olağan üstü talep gördük. Bu yaz havuzumuzda 2 binin üzerinde çocuğumuz yüzme öğrendi. Yüzme sporuyla tanıştı. Çocuklarımızla bir araya geldiğimizde de görüyoruz ki keyifleri yerinde. Yüzme sporların en güzeli, sağlıklısı ve herkesin öğrenmesi yapması gereken bir spor dalı. Yüzme sporuna önem veriyoruz. Tüm branşlarda Denizli Belediyesi olarak amatör spor anlamında çocuklarımıza, gençlerimize ve hanım kardeşlerimize spor yapma imkanı sunuyoruz ve bu yaz 20 binin üzerinde vatandaşımıza kurs verdik. Değişik branşlarda, basketbol, voleybol, yüzme, atletizm, futbol ve bunun gibi alanlarda kurslar açtık. Bu yıl çocuklarımızı havuzla tanıştırdık ve yüzme öğrettik’’ dedi.