Denizli halkının sosyal yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve çağdaş koşullarda düzenli ve bilinçli spor yapmasına yönelik çalışma ve projelerini tüm hızıyla sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi bu yıl da düzenlediği Yaz Spor Okulları ile binlerce çocuğa spor yaptırdı. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren spor merkezinde,
atletizm, badminton, basketbol, binicilik, boks, buz pateni, bale, capoeira, bedensel engelliler tekerlikli sandalye basketbolu, futbol, modern dans, jimnastik, pilates, okçuluk, güreş, halk oyunları, zumba, hentbol, judo, masa tenisi, tekvando, tenis, voleybol, santraç ve yüzme olmak üzere toplam 25 farklı branşta ücretsiz spor eğitimleri verildi. Yaz Spor Okulları kapsamında, Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde Kayıhan Kapalı Yüzme Havuzu ve Bağbaşı Açık Yüzme Havuzu'nda 5 bin 800 çocuk ve yetişkine, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" sloganı altında eğitim verildi. Ayrıca bu yıl ilk defa Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Yenişehir Spor Merkezi de halka hizmet verdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yaz dönemi açtığı Yaz Spor Okulları ile 5 bin 800'ü yüzme olmak üzere 10 binin üzerinde vatandaşa, 25 farklı branşta spor yaptırdı.

"Çocuklar mutlaka spor yapmalı"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çocukların ve gençlerin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda gelişimlerine katkı sağlamak ve spor ile tanışmalarını sağlamak adına düzenlenen kursların devam edeceğini söyledi. Başkan Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da açılan ücretsiz spor okullarımıza katılan binlerce vatandaşımız 25 farklı branşta eğitim alarak spor yapma fırsatı buldu. Özellikle çocuklarımız mutlaka bir branşta spor yapmalıdır. Gelecek nesillerimiz bugünkünden daha da iyi olsun istiyoruz" dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime ve spora ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Başkan Zolan, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin yanı sıra yetişkinlerin de spor ile buluşarak sosyal hayatlarına farkındalık katmalarını istiyoruz” dedi.