Ak Parti İl Başkanı ÖRKİ; yaptığı yazılı açıklamada Denizli’ye yapılan spor yatırımları ve sporcu sayısındaki ciddi artışla ve olimpiyatlarla ilgili önemli bilgiler verdi.

ÖRKİ “Gençlik bir ülkenin dinamizminin ve değişim potansiyelinin kaynağıdır. Gençlik bir ülkenin en büyük hazinesidir. Spor da bu hazineyi sürekli bakımlı kılan paylaşmayı ve birlikte karar vermeyi öğreten en önemli araçlardan bir tanesidir. Bu nedenle bu hazineyi desteklemek adına AK Parti olarak gençlik ve spor yatırımlarına verilen desteği kat be kat artırdık. 2002 yılında gençlik ve spor yatırımlarına 63 milyon TL ayrılmışken 2012 yılında gençlik ve spor yatırımlarına tam 967 milyon TL ayrılmıştır.

AK Parti iktidarında spora duyulan ilgi de ciddi oranda artmıştır. Denizli’de 2002 yılında lisanslı sporcu sayısı 3.184 iken 2012 yılında lisanslı sporcu sayısı 30.566’dır. Lisanslı sporcu sayısında %860 artış gerçekleşmiştir. Bu inanılması güç bir artıştır. Ancak AK Parti de inanılması güç işleri yapma konusunda mahirdir.

Bunların yanında Denizli tarihinde bir ilki gerçekleştirerek olimpiyatlara güreş dalının dışında bir alanda katılmaktadır. Bir kızımız paralimpik uzun atlama alanında, bir kızımız da maraton koşusu alanında ülkemizi ve Denizli’mizi temsil edecektir. İnşallah önümüzdeki olimpiyatlarda yarışmak üzere şimdiden 8 sporcumuz da yetiştirilmeye başlanmıştır.

Türkiye artık eski Türkiye değildir. Ekonomisi her organizasyonu düzenleyebilecek bir kıvama gelmiştir. 2013 Akdeniz Oyunları’nı yapamayacağını belirten Yunanistan’ı kurtaran yine Türkiye olmuştur. Ülkemiz Yunanistan’ın yapamayacağını ifade ettiği oyunları yapmaya talip olmuş ve bu oyunların Mersin’de yapılmasına karar verilmiştir. Umuyoruz ki Türkiye bu istek ve enerjisiyle Avrupa Şampiyonasına ve özellikle 2020 Olimpiyatlarına da ev sahipliği yapacaktır” dedi.