HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de geride kalan yılda Gençlik ve Spor alanında yaşananlar, sporcuların elde ettiği başarılar ve sayısal değerlendirmeler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından değerlendirildi ve ortaya çarpıcı rakamlar çıktı.

İBANOĞLU’DAN YENİ YIL MESAJI

2017 yılının Denizli için gerek organizasyonlar gerekse sporcuların performansı anlamında başarılı bir yıl olarak geride kaldığını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, il genelinde toplamda 266 spor kulübü ve 113.799 lisanslı sporcunun olduğunu belirtti. Dönem dönem Denizlili sporcuların ulusal ve uluslar arası alanlarda başarılar elde ettiğini söyleyen İbanoğlu, bu başarıların yeni yılda da artarak sürmesi dileğinde bulundu.

Denizli’nin spor kültürü yerleşmiş bir şehir olduğunu ifade eden İbanoğlu, her semtte bulunan spor tesisleriyle hareketli yaşayan, spor yapan bir toplum olduklarını aktardı.

Gençlik faaliyetlerine de değinen İbanoğlu; Gençlik Merkezinin il ve ilçelerde yaşayan tüm gençlere ulaşmak için çalıştığını söyleyerek yıl sonunda üye sayısının 21.576 kişi olduğunu sözlerine ekledi. Yeni yılın ülkemiz, milletimiz ve bütün insanlık için sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl olmasını isteyen İbanoğlu; Denizli’de ki tüm spor camiasına yeni yılda başarılar diledi.

İŞTE 2017’DEN YANSIYANLAR

SARIKAMIŞ İÇİN TEK YÜREK OLDULAR

2017 yılının ilk organizasyonunda Türkiye’de milyonlarca genç Sarıkamış ruhunu yaşadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonunda 8 Ocak 2017 Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi eşzamanlı olarak Denizli’de de gerçekleşen programda yaklaşık 2000 kişi, soğuk havaya rağmen Sarıkamış Harekâtı’nda vatanı uğruna can veren kahramanları anmak için yürüdü.

GENÇLİK MERKEZİ, GENÇLERİN BULUŞMA NOKTASI OLDU

Denizli Gençlik Merkezi; sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle geride bıraktığımız yılda da gençlerin buluşma noktası oldu. Ücretsiz olarak verilen kurslar ve projeler ile 7-29 yaş hedef kitlesinde toplamda 21.576 üyeye ulaştı.

2017 yılında bilim ve teknoloji, çevre, edebiyat, el sanatları, fotoğrafçılık, gönüllük, güzel sanatlar, hukuk, karikatür, kişisel gelişim, medya, müzik, proje, sağlık, satranç, spor, tarih, tasarım, uluslararası çalışmalar ve yöresel halk oyunları alanlarında 20 kulüp faaliyeti yapıldı. 6 farklı atölyede ise inovasyon, sosyal bilimler, kişisel gelişim, dil eğitimleri, değerler atölyesi, dini ilimler atölyesinde gençler yeni bilgiler edindi.

HALTERDE BİR YILDIZ DOĞDU

Halterde Denizli’nin Türk Sporuna armağan ettiği genç sporcu Mehmet Avcıl, başarı basamaklarını hızlı bir şekilde tırmandı. Anafartalar Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Avcıl, halterle tanışalı henüz 2 yıl olmasına rağmen ilk altı ayda milli takıma seçildi.

U15 silkmede 120 kg olan Türkiye Rekorunu elinde bulunduran Mehmet Avcıl, Avrupa’dan sporcuların katıldığı Uluslararası Halter Şampiyonasında 85 kg’da şampiyon oldu. Milli takım kurmaylarının dikkatini çeken sporcu, 2020 Tokyo Olimpiyat hazırlıkları aday kadrosuna seçildi.

JUDOCULAR DENİZLİ'DE BULUŞTU

Türk Judosunun gelecek vadeden sporcuları 8-10 Ocak tarihlerinde okul sporları grup yarışlarında Denizli’de buluştu. Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda yapılan müsabakalara 14 ilden 220 sporcu katıldı.

OKÇULAR MİLLİ TAKIMDA

Okçulukta Türk Sporuna önemli sporcular yetiştiren Denizli’den bu yıl üç isim uluslar arası alanda milli formayı giydi. Denizlili okçu Özhan Alp Şehit Fransa’da, Bedensel Engelli okçulardan Murat Turan Dünya şampiyonasında Çin’de, Abdullah Yorulmaz ise hem Dubai’de hem de Çin’de milli formayla yarışmalara çıktı.

SATRANÇTA DENİZLİ FARKI

Antalya’da düzenlenen Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına katılan Denizlili sporcular elde ettikleri derecelerle şampiyonaya damga vurdu. 10 sporcu milli takım havuzuna adını yazdırdı. Batuhan Özen Türkiye Şampiyonu oldu.

OKUL SPORLARINDA COŞKU DEVAM ETTİ

Okul Sporları 2016-2017 sezonunda 33.313 öğrenci, 42 farklı branşta okullarının başarısı için ter döktü. En çok ilgi gören branş 6572 öğrencinin katıldığı atletizm oldu. Sırasıyla futsal, futbol, voleybol, basketbol ve masa tenisi okul sporlarında ilginin en fazla branşlar arasında yer aldı.

HALK OYUNLARI BÜYÜLEDİ

Hasan Güngör Spor Salonunda yapılan Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmasında seyirciler müthiş bir şölen izledi. Yıl boyunca bugüne hazırlanan ekipler, sahnede en iyi performanslarını ortaya koyarak ayakta alkışlandı.

TUĞRUL’DAN AVRUPA REKORU

Paris’te gerceklesen Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası’nda Down Sendromlu sporcumuz Muhammed Tuğrul Şahin, 200 metre kelebekte 4 dakika 41 saniye 11 saliselik derecesiyle Avrupa Rekoru kirdi.

DENİZLİ TARİHİNDE İLK DEFA RESMİ KAYAK YARIŞLARI YAPILDI

Türkiye’nin kış turizmine Denizli’nin armağanı olan Bozdağ Kayak Merkezinde, 08 Şubat tarihinde ilk defa il çapında okullar ve kulüplerin katılımıyla resmi yarışlar gerçekleşti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde yapılan yarışmalara 25 sporcu katıldı. Bu yarış Denizli’de ilk defa kulüp ve okul sporlarında kayak heyecanının yaşandığı yarışma olarak tarihe geçti.

Bozdağ’a gelerek sporcuların kayak heyecanına ortak olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, yapılan yarışmalarla tarihi bir gün yaşadıklarını, 1982 yılında başlayan yazışmalardan bugüne kadar, çok emek verilerek Denizli’ye kazandırılan kayak merkezinin 40 yıllık bir rüya olduğu ifadesini kullandı.

MİNDERDE HEYECAN DENİZLİ’DE YAŞANDI

Ata Sporumuz Güreşte 03-05 Mart tarihlerinde Okul Sporları Gençler Grup Müsabakaları Merkez Spor Salonunda yapıldı. Üç gün boyunca güreşin kalbinin attığı yarışmalarda serbest ve grekoromen stilde 315 sporcu mindere çıktı.

BATUHAN 2017 YILINA DAMGA VURDU

Denizli’de yıl boyunca bireysel başarılarda belki en çok konuşulan sporcu Mehmet Batuhan Özdemir oldu. Şubat ayında Bulgaristan’da gerçekleşen Avrupa Karate Şampiyonasında kata milli takımı ile altın madalya kazanan sporcu, Türkiye’de de bütün madalyaları topladı.

25-29 Ekim 2017 tarihlerinde İspanya’da ki Dünya Şampiyonasında tatamiye çıkan genç sporcu, kata milli takımı ile Dünya Şampiyonu oldu. Kasım ayında Kocaeli’de formunu bir kez daha Türkiye Şampiyonu olarak gösteren milli sporcu, 2018 yılı Şubat ayında Rusya’da gerçekleşecek Avrupa Şampiyonasında milli formayı tekrar giymeye hak kazandı.

KİCK BOKS HEYECANI BABADAĞ'DA YAŞANDI

Kick Boks Federasyonu ile Babadağ Gençlik Spor İlçe Müdürlüğünün girişimiyle  Kick Boks Turnuvası düzenlendi. İlçeye kazandırılan modern spor salonunda düzenlenen turnuvaya 8 ilden 280 sporcu katıldı. Organizasyonun onur konuğu olan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu başarılı sporcuları madalya ile ödüllendirdi.

CUMHURBAŞKANINDAN ŞAMPİYON SPORCULARA ÖDÜL

Toplu açılış töreni için 24 Mart Cuma günü Denizli’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Meydanında halkla buluştu. Konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye hizmet binasına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada son yıllarda Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında başarılı olmuş Denizlili sporcularla bir araya gelip sporcuları ödüllendirdi.

ANADOLU’NUN RENKLERİ DENİZLİ’DE BULUŞTU

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları Federasyon Temsilciliğinin organizasyonunda 08 Nisan tarihinde Okul Sporları Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası gerçekleşti. Finale kalmayı başaran 22 ilden 28 takım şölende sırayla sahne aldı.

SATRANCIN DEHASI ROMANYA'DAN MADALYA İLE DÖNDÜ

Nisan ayında Romanya’da düzenlenen Dünya Okullararası Satranç Şampiyonası’nda Denizlili sporcu Batuhan Özen, Dünya Üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Sporcu, Çardak Havalimanında ailesi, arkadaşları ve sevenleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

DENİZLİLİ ATLET AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE

Denizli’nin Atletizm’de ki gururu yüksek atlamacı Alperen Acet, uluslararası arenada elde ettiği başarılar ile 2017 yılında da yüzümüzü güldürdü. Alperen Acet, Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentinde düzenlenen U20 Avrupa Kulüpler Atletizm Şampiyonası’nı altın madalyayla ile tamamladı.

DENİZLİLİ KARATECİLERDEN 3 ALTIN

Kahramanmaraş’ta 28-30 Nisan tarihlerinde düzenlenen Okullararası Türkiye Gençler Karate Şampiyonasına 570 sporcu katıldı. Denizlili sporcular 3 altın madalya ile dönerek Denizli’yi gururlandırdı. 82 kg’da Kerem Kaya, +82 kg’da Ahmet Selçuk Kamak ve +68 kg’da Ayşenur Taşpınar altın madalya alan isimler oldu.

MUHAMMET KAYA AVRUPA YOLCUSU

Türkiye Karate Federasyonu Kasım ayında Kocaeli’de Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerini gerçekleştirdi. Denizlili sporculardan +84 kg.’da tatamiye çıkan Muhammet Kaya sayı vermeden rakiplerini yenip Türkiye Şampiyonu oldu. Sporcu, Şubat ayında Rusya’da gerçekleşecek Avrupa Şampiyonasında milli formayı giyecek.

YAZ OKULLARINDA ÇOCUKLARIN COŞKUSU

Yaz dönemi boyunca çocukların boş zamanını spor yaparak değerlendirmesi için, İl Spor Merkezleri 19 farklı branşta gerçekleşti. Uzman antrenörler eşliğinde sporla buluşan çocuklar, her yıl olduğu gibi en çok yüzme kurslarına ilgi gösterdi.

AMATÖRLERE MALZEME DESTEĞİ

09-15 Ekim tarihlerinde Amatör Spor Haftasını kutlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, hafta kapsamında tüm yurtta Amatör Sporlara destek oldu. Denizli’de Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda yapılan törenle spor kulüplerine malzeme kolileri dağıtıldı. Denizli Valisi Hasan Karahan, 164 Amatör Spor Kulübü’ne spor malzemelerini takdim etti.

KADİR KANATSIZ’I KAYBETTİK

Denizlispor ve Belediyespor’da bir dönem genel menajerlikte yapan İl Müdürlüğümüz personeli Kadir Kanatsız, 27 Eylül 2017 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Gözyaşları içinde uğurlanan Kanatsız’ı sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

GENÇLİK KAMPLARINA GENÇLERİN YOĞUN İLGİSİ

Yurdumuzun farklı bölgelerinde bulunan doğa ve deniz kamplarına bu sene ilimizden 284 genç katıldı. Dönemler halinde gerçekleşen kamplarda ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçlarının tamamı Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılandı.

 ‘ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER PROJESİ’ HAYAT BULDU

Gençlerin sosyal ve kültürel açıdan gelişimine katkıda bulunmak, yeni yerler ve farklı kültürleri tanımalarını sağlamak amacıyla yaz dönemi boyunca ‘Şehirler Ve Kültürler Projesi’ uygulandı. Amasya, Nevşehir, Edirne ve Çanakkale illerine düzenlenen günü birlik gezilere Denizli il merkezi ve ilçelerinden 146 erkek, 159 bayan olmak üzere 305 genç katıldı.

MİLİ GÜREŞÇİ MEZARI BAŞINDA ANILDI

13 Ekim 2011 yılında aramızdan ayrılan Denizlili Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Hasan Güngör ölümünün altıncı yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine Eski Kırkpınar Başpehlivanı Hüseyin Çokal, Güreş İl Temsilcisi Ahmet Aki, Denizli Güreş Eğitim Merkezi sporcuları ve Güngör ailesi katıldı.

GENÇ ATLETLER BEYAZ CENNETTE BULUŞTU

Atletizmde Türkiye’nin pilot illeri arasında yer alan Denizli; 5 Kasım tarihinde Küçükler ve Yıldızlar Kros Ligi 2. kademe yarışları Ege Bölgesi elemelerine ev sahipliği yaptı. Pamukkale Kros Parkurunda gerçekleşen yarışlar 1500, 2000 ve 3000 metre etaplarında koşuldu.

POTADA YILDIZLAR DENİZLİ’DEN GEÇTİ

Spor Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Ege Grubu maçları 15-17 Aralık tarihlerinde Denizli’de yapıldı. 16 takımın parkeye çıktığı maçlarda takımlar yarı final bileti için mücadele etti.